To πρωτότυπο Bluesport που παρουσίασε η VW το 2009 φαίνεται πως δεν αποτέλεσε την καλύτερη έμπνευση για τους ανθρώπους της γερμανικής φίρμας προκειμένου να το παράγουν. Τη θέση του θα πάρει σύντομα ένα καινούριο μοντέλο.

Όταν παρουσιάστηκε στην έκθεση του Ντιτρόιτ το 2009, το Bluesport Concept κυριολεκτηκά «έσπειρε» τον ενθουσιασμό σε όλους τους φίλους της Volkswagen κυρίως για το γεγονός ότι με αυτό επισημοποιήθηκαν οι προθέσεις της γερμανικής φίρμας να επενδύσει σε ένα νέο προσιτό roadster με σπορ στοιχεία. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για κεντρομήχανο αυτοκίνητο με υποσχέσεις για υψηλές επιδόσεις. Μάλιστα σε όλους προκάλεσε έκπληξη που αυτό το πρωτότυπο έφερε το λογότυπο της Volkswagen και όχι της Audi.

 Σε κάθε περίπτωση όμως το ότι τον τελευταίο 1 χρόνο η Volkswagen τηρεί σιγή σχετικά με το αν τελικά θα το έβαζε στην παραγωγή προκάλεσε φήμες που έλεγαν ότι τα σχέδια για αυτό το μοντέλο «κόπηκαν» για άγνωστους λόγους.

Tώρα, οι πληροφορίες αυτές επαληθεύονται εν μέρει. Ουσιαστικά, τα καινούρια στοιχεία θέλουν τη VW να αντικαθιστά το πρωτότυπο Bluesport με ένα εντελώς νέο roadster concept το οποίο θεωρείται πως θα συγκεντρώνει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Λεπτομέρειες για αυτό δεν ανακοινώνονται ακόμα, ωστόσο μάλλον στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο θα πρέπει να περιμένουμε μια σημαντική έκπληξη σε αυτή την κατεύθυνση.

(AUTOTRITI)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook