Ξεκάθαρη ήταν η προειδοποίηση του Πρωθυπουργού προς τα Hedge Funds που αντιδρούν στη συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους ποντάροντας στη χρεοκοπία για να έχουν κέρδη ως και 240 δισ. ευρώ

Μιλώντας στους New York Times ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. Η Ελλάδα προτίθεται να παίξει το χαρτί με το νόμο που θα αναγκάζει τους πιστωτές της Ελλάδας να αποδεχθούν απώλειες επί των ομολόγων που κατέχουν στην περίπτωση που δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις.

“Είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί υπό το φως των εκτιμήσεων αναφορικά με τον βαθμό συμμετοχής” είπε ο Λουκάς Παπαδήμος και συνέχισε: “Δεν μπορεί να αποκλειστεί. Θα εξαρτηθεί από το ποσοστό”.

Ωστόσο σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg κάποια από τα Hedge Funds φαίνεται πως θεωρούν θέμα χρόνου τη συμφωνία (διαβάστε εδώ) ενώ κάποιοι οίκοι αξιολόγησης φαίνεται να επιμένουν στο παιχνίδι της χρεοκοπίας (Διαβάστε εδώ)

Οι ώρες και οι ημέρες είναι κρίσιμες σε όλα τα επίπεδα. Ο επικεφαλής του IFF επανέρχεται σήμερα στις συνομιλίες με την Ελλάδα, ενώ σε πολιτικό επίπεδο φαίνεται ότι ανοίγει νέος κύκλος επαφών του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση.

Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Παπαδήμος θα έχει νέο τετ α τετ με τον Γ. Παπανδρέου, κίνηση που μάλλον δείχνει ότι ο νέος κύκλος επαφών ίσως αντικαταστήσει τη φημολογούμενη σύγκληση σύσκεψης των αρχηγών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook