ΑΛΗΘΕΙΑ

Με την αύξηση του σακχάρου στο αίμα αυξάνεται απότομα και η ινσουλίνη. Η μακροχρόνια λήψη τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να τον οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη και σακχαρώδη διαβήτη.

Ο γλυκαιμικός δείκτης βοηθά στο να ελέγξουμε τις τροφές που θα καταναλώσουμε και να κάνουμε εξυπνότερες επιλογές γευμάτων που δε θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα.

Έτσι, λοιπόν, επιλέγουμε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως για παράδειγμα το καρότο. Συνδυάζοντας, επομένως, το καρότο με ένα τρόφιμο με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη τότε ισορροπούμε το γεύμα μας και δεν ανεβαίνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ελευθερία Ε. Ρέντζιου
Κλινικός Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, Μ. Μed. Sci.
Βιογραφικό σημείωμα