Το σερί των θετικών αποτελεσμάτων σταμάτησε για τον ΟΦΗ που έμεινε στο 1-1 με τα Τρίκαλα στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη «μάχη» της ανόδου. Το συγκρότημα του Ηρακλείου προσπάθησε, έκανε ευκαιρίες, όπως βέβαια και ο αντίπαλος που δικαιολόγησε με την εμφάνισή του, ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή ομάδα.

Οι Τρικαλινοί πάλεψαν στα ίσα, δεν φοβήθηκαν τους ασπρόμαυρους και θα μπορούσαν στο τέλος, να πάρουν ακόμη και τους τρεις βαθμούς αν ήταν πιο ήρεμοι στην τελική τους προσπάθεια.

Από την άλλη, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, έχασαν έδαφος για τρίτη φορά φέτος στο Γεντί Κουλέ (οι προηγούμενες με Καλλιθέα και Πιερικό) και πλέον, θα πρέπει να πάνε την ερχόμενη αγωνιστική στη Λιβαδειά και να πάρουν τους τρεις βαθμούς, καθώς τυχών στραβοπάτημα, θα τους αφήσει μακριά από τις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν την απευθείας άνοδο στην Super League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με ένα σύστημα, 4-2-1-3 ξεκινώντας με τον Βεζυρίδη κάτω από τα δοκάρια, στις άκρες Γαλανόπουλος και Πίτσος και στο κέντρο της άμυνας τους Χαριτωνίδη – Γεωργίου. Στη μεσαία γραμμή, Κάλαϊτζιτς, Κιάσσος και Ρούσεφ σε ρόλο οργανωτή. Στην επίθεση, ο Τάντιτς αριστερά, Αγρίτης δεξιά και στην κορυφή ο Λεωνίδας Καμπάνταης.

Από την άλλη μεριά, ο τεχνικός των Τρικάλων Γιώργος Βαζάκας, επέλεξε να ξεκινήσει με το 4-3-3, έχοντας τον Χρήστο Πουρή στο τέρμα, Μπακομήτρος δεξιά, Χρήστου αριστερά και Σαρακατσάνος – Γιώτας στα στόπερ. Στο κέντρο Μπαλού, Σαββίδης, Κόρμπος και στην γραμμή κρούσης, οι Μανουσάκης, Μίνγκας  Κοντογουλίδης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, τα Τρίκαλα με σφικτή άμυνα και πρέσινγκ απ’ όλους, όταν η μπάλα περνούσε τη μεσαία, προσπαθώντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση όταν οι αμυντικοί του ΟΦΗ ανέβαιναν ψηλά.

Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 9’ όταν ο Ρούσεφ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Πουρή, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 15’ ο Τάντιτς έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Αγρίτης από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα κάνει την κεφαλιά, η μπάλα θα περάσει ξυστά από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πουρή.

Ένα λεπτό αργότερα, τα Τρίκαλα απείλησαν με τον Κοντογουλίδη όταν μόνος του, μέσα από την περιοχή πλάσαρε τον Βεζυρίδη, ωστόσο ο Δραμινός τερματοφύλακας των Κρητικών έπεσε στις αριστερή του γωνία και έσωσε την ομάδα του.

Με την συμπλήρωση 25 λεπτών, ο Αγρίτης έδωσε για τον Κάλαϊτζιτς ο οποίος επιχείρησε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.  Λίγο αργότερα και πάλι ο Ρούσεφ με δύο διαδοχικά κόρνερ, απείλησε την εστία του Πουρή, θέλοντας να σκοράρει απευθείας.

Στο 32’ ο Καμπάνταης έβγαλε τον Ρούσεφ απέναντι από τον πορτιέρο των Θεσσαλών, απελπιστικά ο Βούλγαρος έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Το γκολ ήρθε στο 38ο λεπτό! Ο Γαλανόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Αγρίτης πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Πέντε λεπτά πιο μετά ήρθε η απάντηση. Συγκεκριμένα στο 43’ ο Μανουσάκης σέντραρε από δεξιά, ο Μίνγκας αμαρκάριστος μέσα στη περιοχή, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Πολυχρόνη Βεζυρίδη.

Η επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ έγινε στο 55’ όταν ο Τάντιτς γύρισε στο πέναλτι, ο Καμπάνταης έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς των Τρικάλων και απομακρύνθηκε…

Στο 61’, ο Τάντιτς σέντραρε από αριστερά, ο Καμπάνταης με κεφαλιά, σημάδεψε τον τερματοφύλακα των Τρικάλων που μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Καμπάνταης στο 65’ επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, ο Πουρής έδειξε να αιφνιδιάζεται, όμως η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 71’, ο Γαλανόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Ρούσεφ μόνος στην περιοχή, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ο ΟΦΗ έχασε ξανά σπουδαία ευκαιρία, στο 76’ ο Παπουλής μόνος του στην μεγάλη περιοχή, δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 88’ ο Ένοκ άδειασε την άμυνα του ΟΦΗ, επιχείρησε το σουτ, ο Βεζυρίδης έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα.

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Πίτσος, Αγρίτης, Κάλαϊτζιτς, Καμπάνταης, Ρούσεφ, Γεωργίου, Κιάσσος (34’ Βερόν), Χαριτωνίδης (λ.τ 73’ Μπερτίν), Τάντιτς (63’ Παπουλής).

Τρίκαλα: Πουρής, Χρήστου, Γιώτας, Σαρακατσάνος, Μπακομήτρος, Κόρμπος, Σαββίδης, Μπαλού (24’ λ.τ Ιακωβάκης), Κοντογουλίδης (86’ Ένοκ), Μανουσάκης, Μίνγκας (56’ Ουέλινγκτον). 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook