Μια ομάδα νέων ανθρώπων από το Ηράκλειο δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους μέσω της οποίας αποτυπώνουν την κατάσταση στην οποία βρισκόταν αλλά και βρίσκεται η Ελλάδα, έστω κι αν οι εποχές έχουν αλλάξει και τα δεινά εμφανίζονται με διαφορετικές μορφές.

Το νόημα όμως παραμένει το ίδιο. Ο άνθρωπος κλείνοντας τα μάτια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα παρά μόνο να το καταχωνιάσει βαθιά μέσα του και εκείνο να παραμένει τρώγοντας του τα σωθικά. Μόνο αν ανοίξει τα μάτια και το αντιμετωπίσει μπορεί να το νικήσει.

«...ο τόπος γύρω της μοιάζει ερειπωμένος, απάνθρωπος. Θαρρείς και όλος ο κόσμος έφυγε, μόνο το γαύγισμα πεινασμένων σκυλιών και οι κραυγές από τα κοράκια την αποσπούν και της θυμίζουν πως είναι ακόμα εκεί.
Ξέρει πως κλείνοντας απλά τα μάτια δεν αποτελεί λύση. Μα αν βρει την δύναμη να τα ανοίξει θα χαθεί με μιας η πλάνη της ασφάλειας που προσφέρουν κάποιες μάλλον ευτυχισμένες αναμνήσεις και ίσως η ιδέα πως δεν συμβαίνει αυτό.
Μα τότε οι επιλογές θα είναι μόνο δυο.
Να σκύψει το βλέμμα της υποκύπτοντας στο «πεπρωμένο» της ή να το κοιτάξει κατάματα....»

Με αυτά τα λόγια η ομάδα περιγράφει τη δουλειά της.

Πρόκειται για την ταινία "Κατοχή" (Occupation) που αποτελεί καρπό εθελοντικής προσπάθειας των εξής :

Παραγωγή: Άκης Μαυράκης, Κατερίνα Φλώκα
Σκηνοθεσία: Άκης Μαυράκης
Ηθοποιοί: Κατερίνα Φλώκα, Κωνσταντίνος Τζώρτζης
Εικονολήπτες: Νίκος Βασιλάκης, Γιώργος Νηριανάκης, Γιάννης Γιαλουράκης, Γιώργος Ανθημόσογλου
Μοντάζ: Γιώργος Ανθημόσογλου
Μακιγιάζ: Κατερίνα Φλώκα
Hair styling: Κωνσταντίνος Λέφας
Επιμέλεια κοστουμιών: Κατερίνα Φλώκα (η αυθεντική στολή Γερμανού αξιωματικού ήταν ευγενική παραχώρηση του κ. Στέλιου Εμμ. Δεδελετάκη, συλλέκτη ιστορικού στρατιωτικού υλικού)

Δείτε την ταινία