Στις μέρες μας, οι διάσημοι του κόσμου και οι σταρ του Χόλιγουντ θεωρούνται είδωλα και ο κόσμος παρακολουθεί την κάθε τους κίνηση.

Οι διάσημοι λόγω του κύρους και της δημοσιότητας τους, γίνονται εκπρόσωποι διαφόρων εταιρειών και διαφημιστικών καμπανιών.

Αυτός ο «εθισμός» για τους διάσημους έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο, καθώς πλέον διάφορα είδη της φύσης έχουν πάρει το όνομα τους από αυτούς.

Για να δούμε λοιπόν ποια είδη έχουν πάρει το όνομα τους από τις διάσημες προσωπικότητες…

Ερευνητές στην Αυστραλία επηρεάστηκαν από την Beyonce Knowles για την ονομασία ενός είδους αλογόμυγας. Θεώρησαν ότι μοιάζει με την τραγουδίστρια καθώς έχει χρυσό στο πίσω μέρος του και το αποκάλεσαν «Beyonceae».

\"\"

Επιστήμονες στην Ανταρκτική ανακάλυψαν ένα νέο είδος καβουριού, το οποίο αποκάλεσαν «The Hasselhoff Crab», καθώς έχει τρίχες στο στήθος όπως και ο πρώην πρωταγωνιστής του Baywatch.

\"\"

Ένα σκαθάρι πήρε το όνομα του από την Kate Winslet και αποκαλείται «katewinsletae».

\"\"

Ένας ερευνητής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, επηρεάστηκε από τον Barack Obama για το όνομα της ανακάλυψης του. Η ανακάλυψη του ονομάστηκε «Caloplaca obamae» καθώς σύμφωνα με τον Kerry Knudsen, ο Barack Obama έχει υποστηρίξει τις επιστήμες.

\"\"

Η Angelina Jolie δεν είναι μόνο μια καταξιωμένη ηθοποιός αλλά πλέον και… ένα είδος αράχνης. Η ηθοποιός, η οποία έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι της αρέσουν οι αράχνες, πλέον αποτελεί και το όνομα ενός είδος αράχνης του «Aptostichus angelinajoliae».

\"\"

Η Kate Winslet δεν είναι μόνη που έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ονομασία ενός σκαθαριού. Ένα σκαθάρι, που ανακαλύφθηκε στο Costa Rica το 2002, έχει ονομαστεί «Agra schwarzeneggeri» γιατί έχει μεγάλα «μπράτσα».

\"\"

Οι προσπάθειες του τραγουδιστή Sting να σώσει το τροπικό δάσος είχε κάποιο αντίκρισμα. Ονόμασαν ένα κολομβιανό βάτραχο «Hyla Stingi».

\"\"

Ο Bill Gates έχει προσφέρει στον κόσμο πολλά, οπότε θεώρησαν οι ειδικοί απαραίτητο να δώσουν το όνομα του σε κάποιου είδος. Υπάρχει λοιπόν ένα είδος μύγας στη Costa Rica με το όνομα «Eristalis gates».

\"\"

Η λέξη κουνελάκι έχει συνδεθεί πλέον με τον ιδρυτή του Facebook, Hugh Hefner. Ήταν λοιπόν απολύτως λογικό να ονομάσουν ένα είδος κουνελιού από τον 85χρονο, το «Sylvilagus palustris hefneri».

\"\"

Ένα από τα τραγούδια του Elvis είχε τον τίτλο «I got stung». Ένας εντομολόγος λοιπόν βρήκε την ευκαιρία και ονόμασε ένα είδος σφήγκας από τον «Βασιλιά», «Preseucolia imalishookupis».

\"\"

(newsbeast)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook