Ο Αστέριος Ροντούλης είναι ένα από τα λαμπρά αστέρια του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου διατηρώντας το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Στις εκλογές του 2009 εκλέχθηκε βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας στην οποία ζει η οικογένεια του.

Παρ' όλα αυτά έκρινε σκόπιμα να χρεώσει τον κρατικό προϋπολογισμό με 12 μέρες απασχόλησης εκτός έδρας οι οποίες εντελώς συμπτωματικά ήταν οι ημέρες των Εορτών. Ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν του χάλασε το χατίρι και υπόγραψε τη σχετική απόφαση.Ανάλογη αντιμετώπιση είχε όμως και ο..."πράσινος"...υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας ο οποίος,όπως γράφει το parapolitiki.com, ως βουλευτής Χαλκιδικής χρέωσε τον κρατικό προϋπολογισμό με 6 μέρες εκτός έδρας σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Απολαύστε την ασάφεια της περιγραφής των δραστηριοτήτων του το επίμαχο διάστημα:
Και βέβαια, όπως γράφαμε ΕΔΩ για την ανάλογη περίπτωση του υπουργού (σύμπτωση) του ΛΑΟΣ κ.Βορίδη, το θέμα δεν είναι το χρηματικό ύψος των εκτός έδρας ή των οδοιπορικών, αλλά η ίδια η πράξη.

Ναπ.Σ.