Ο συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών για την έγκαιρη και αποτελεσματική οργάνωση του φετινού προγράμματος δακοκτονίας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα στην Περιφέρεια η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Προϊστάμενοι των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας, καθώς και οι διαχειριστές και οι επόπτες του Προγράμματος όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Μετά τον απολογισμό του περυσινού προγράμματος δακοκτονίας, το οποίο δεν ήτσαν και ιδαιέτερα επιτυχημένο, αποφασίστηκε να υπάρξει φέτος ενιαίος σχεδιασμός για όλη την Περιφέρεια Κρήτης. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα προχωρήσει η κοινή προκαταρκτική διακήρυξη για να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Εξάλλου, φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί ένας διαγωνισμός σε επίπεδο Κρήτης για την προμήθεια φαρμάκων. Παράλληλα διερευνάται η δυνατότητα πραγματοποίησης ενιαίου διαγωνισμού και για την ανάδειξη των εργολάβων που θα εκτελέσουν το πρόγραμμα. Τον συντονισμό των αρμοδίων υπαλλήλων και των απαιτούμενων διαδικασιών ανέλαβαν ο προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νίκος Μαυράκης με την προϊσταμένη της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας Μαρία Ραπτάκη.

Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, αφού ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα ζητήματα που προέκυψαν στην εφαρμογή του περυσινού προγράμματος, έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της φετινής δακοκτονίας.

«Για πρώτη φορά οι πιστώσεις για το πρόγραμμα εξασφαλίστηκαν έγκαιρα -13.700.000 για την Κρήτη- και έχει δημοσιοποιηθεί η υπουργική απόφαση για την προμήθεια των φαρμάκων ενώ προχωρεί το θέμα της πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού. Είμαστε σε καλό δρόμο για να εξασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα του προγράμματος δακοκτονίας με στόχο την καλή ποιότητα του ελαιολάδου της Κρήτης» ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook