Σε πονοκέφαλο για την ΕΛ.ΑΣ. εξελίσσεται η υπόθεση με τον άγριο ξυλοδαρμό και την αρπαγή του όπλου αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής, το μεσημέρι της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος.

Μπορεί το υπηρεσιακό πιστόλι του νεαρού αστυνομικού να βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια και ο ίδιος να έχει διαφύγει τον κίνδυνο παρά τα σφοδρά χτυπήματα που δέχτηκε από ομάδα αγνώστων, όμως τρία σημεία της συγκεκριμένης ιστορίας απασχολούν τις Αρχές:

-    Πώς η ομάδα των περίπου 30 κουκουλοφόρων αναγνώρισε τον αστυνομικό; Οι έρευνες, μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεδιαλύνει το τοπίο, ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο αστυνομικός είτε ήταν γνωστός από μεταγωγές υπόπτων για τρομοκρατία ή επιχειρήσεις στα Εξάρχεια ή ο τρόπος που καθόταν στο σημείο και περίμενε συνάδελφό του τον «κάρφωσε».

-    Μετά την επίθεση έκρυψαν ή άφησαν το όπλο που πήραν από τον νεαρό αστυνομικό στο συγκεκριμένο σπίτι των Εξαρχείων; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μέχρι στιγμής δεν μπορεί να δοθεί, όμως όλα συγκλίνουν στην εκδοχή ότι θέλησαν να το ξεφορτωθούν, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να βρεθεί πάνω σε κάποιους κατά τη διάρκεια ερευνών από αστυνομικούς και να μπλέξουν άσχημα.

-    Οι επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών το τελευταίο διάστημα, ειδικά στην περιοχή του κέντρου και των Εξαρχείων, έχουν πυκνώσει και γι’ αυτό στην Αντιτρομοκρατική οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς που λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις είναι να κινούνται διακριτικά και να κρατούν χαμηλούς τόνους έτσι ώστε να μην αποκαλύπτεται η ιδιότητά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο νεαρός αστυνομικός έχει διαφύγει τον κίνδυνο, σύμφωνα με πληροφορίες θα χρειαστεί να παραμείνει αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, καθώς τα χτυπήματα που έχει δεχθεί στο κεφάλι και το ισχυρό σοκ τον κάνουν να μην είναι σε θέση να μιλήσει και να δώσει αξιοποιήσιμα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.