Στην αποσαφήνιση πως ο στόχος για έσοδα 3,3 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2012 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν είναι ρεαλιστικός, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, θα προχωρήσει σήμερα, Πέμπτη, η Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σε συνάντηση που θα έχει με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Κ.Μητρόπουλος, όπως αναφέρεται στο in.gr, έχει ήδη προειδοποιήσει πως ο στόχος για έσοδα 9,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2012 μπορεί να μην επιτευχθεί, καθώς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων υπονομεύεται από τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, από τις  διεργασίες γύρω από το PSI και από την ανησυχία για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Το αναθεωρημένο Μνημόνιο προβλέπει έσοδα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 3,3 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Ωστόσο, το επόμενο διάστημα το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αναμένεται να τρέξει την πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και 35 δημοσίων ακινήτων, περιουσιακά στοιχεία που δεν ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook