Από θαύμα γλίτωσε τα χειρότερα νεαρός φοιτητής του ΔΟΣΑ, που διέμενε στις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της zougla.gr.

Ένα αερόθερμο, που χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί, λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης ο φοιτητής ξέχασε το αερόθερμο ανοιχτό κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα λίγο πριν από τις 10 το πρωί να προκληθεί ανάφλεξη στη συσκευή και η φωτιά να επεκταθεί γρήγορα σε ολόκληρο το δωμάτιο.

Ο φοιτητής, που κοιμόταν την ώρα εκείνη, αντιλήφθηκε έγκαιρα τις φλόγες, αν και είχαν ήδη επεκταθεί αρκετά. Διατηρώντας την ψυχραιμία του, κατάφερε να βγει ασφαλής από το δωμάτιο, αφήνοντας όμως πίσω όλα του τα υπάρχοντα, τα οποία κάηκαν ολοσχερώς.

Προς βοήθεια του νεαρού προσέτρεξαν αμέσως και άλλοι φοιτητές, που διέμεναν σε διπλανά δωμάτια, την ώρα που οι καπνοί είχαν κατακλύσει το διάδρομο του πρώτου ορόφου. Το ευτύχημα ήταν ότι λειτούργησε κανονικά το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης του διαδρόμου, με αποτέλεσμα να αποσοβηθεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς στο υπόλοιπο του κτιρίου.