Σώος εντοπίστηκε ένας ορειβάτης τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί για δύο ημέρες σε μία χιονοθύελλα.

Για καλή του τύχη τον εντόπισαν διασώστες οι οποίοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν τον ρώτησαν πώς τα κατάφερε.

Όπως ο ίδιος ομολόγησε τα έβγαλε πέρα καίγοντας δολάρια και κάνοντας όνειρα ότι βρίσκεται σε μία σάουνα με τη γυναίκα του.

Ο 66χρονος Yong Chun Kim, άναψε φωτιά και αρχικά έκαιγε φύλλα για να ζεσταθεί. Στη συνέχεια άρχισε να καίει ό,τι είχε στο πορτοφόλι του ενώ στη συνέχεια την «πλήρωσαν» και οι κάλτσες του.
 
Ο συνταξιούχος, ο οποίος ήταν ένας έμπειρος ορειβάτης, είχε πάει για ορειβασία στο Mount Rainier στην Ουάσινγκτον όμως χωρίστηκε από το υπόλοιπο γκρουπ.

Ο κ. Κιμ ο οποίος είχε υπηρετήσει και στις βορεοκορεάτικες στρατιωτικές δυνάμεις στον πόλεμο του Βιετνάμ, μίλησε για την περιπέτειά του σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Όπως εξομολογήθηκε, αρχικά δεν σταμάτησε να κινείται για να παραμείνει ζεστός ενώ στη συνέχεια βρήκε καταφύγιο κάτω από ένα δέντρο και ονειρεύτηκε ότι έκανε σάουνα με τη γυναίκα του. Αυτό τον κρατούσε ζεστό, παραδέχτηκε.

Χθες τον εντόπισαν οι διασώστες και ήταν σε τόσο καλή κατάσταση που δεν χρειάστηκε καν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Τον βρήκαν σε ένα απομακρυσμένο σημείο και χρειάστηκαν εννέα ολόκληρες ώρες για να τον μεταφέρουν εξαιτίας και των δυσμενών συνθηκών.

Η οικογένεια ευχαρίστησε τους διασώστες ενώ ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η όλη περιπέτεια μπορεί να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία.

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook