Εκατόν πενήντα δασοφύλακες προσλαμβάνει η Νότιος Αφρική, με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου ρινόκερων, που φέτος σημείωσε ρεκόρ.

Οι δασοφύλακες θα κάνουν περιπολίες στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, όπου την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν μέσα σε μια μέρα οκτώ νεκροί ρινόκεροι.

Πέρυσι, στη Νότιο Αφρική σκοτώθηκαν συνολικά 448 ρινόκεροι, οι μισοί εξ αυτών στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ.

Εκτός από τις περιπολίες, για την προστασία των ζώων θα χτιστεί κατά μήκος του πάρκου, στα σύνορα με τη Μοζαμβίκη, ηλεκτρικός φράχτης 150 χιλιομέτρων, που θα αποτρέπει τους επίδοξους λαθροθήρες.

Η Νότιος Αφρική πλήττεται σφοδρά από τη λαθροθηρία επειδή φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό ρινόκερων παγκοσμίως, με περίπου 20.000 άτομα.

Οι ρινόκεροι που σφαγιάστηκαν για το κέρατό τους το 2010 ανέρχονται σε 333.

Οι μαζικές σφαγές των ζώων το τελευταίο διάστημα αποδίδονται στην αύξηση της ζήτησης για κέρατο ρινόκερου στην Ασία, όπου χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ποικίλων ασθενειών, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος.

Η ζήτηση για κέρατο ρινόκερου είναι υψηλή και στη Μέση Ανατολή, όπου χρησιμοποιείται για τις λαβές στα διακοσμητικά μαχαίρια.

Με τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν, ο συνολικός αριθμός δασοφυλάκων στο Πάρκο Κρούγκερ αυξάνεται στους 650.

Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής έχει αναθέσει σε επιστήμονες την εκπόνηση μελετών σχετικά με το αν η νομιμοποίηση του εμπορίου κεράτων ρινόκερων θα μείωνε τη λαθροθηρία.

(econews)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook