\”Λυσσασμένη επίθεση των εκπροσώπων των βιομηχάνων στο ΚΚΕ\” καταγγέλουν τα στελέχη του Περισσού, για εμμονή του Κομμουνιστικού κόμματος σε σταλινικές μεθόδους και τακτικές κατηγορεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών το Κομμουνιστικό κόμμα.
 
Η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΕΒ και του ΚΚΕ έρχεται μετά την κίνηση μελών του ΠΑΜΕ να προχωρήσουν σε κατάληψη των γραφείων της ΓΣΕΒΕΕ εμποδίζοντας τη συνάντηση μεταξύ εκπρόσωπων εργοδοτικών οργανώσεων και των εργαζομένων με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας για την μείωση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους.
   
Σχολιάζοντας τις \”πρακτικές παρεμπόδισης του Κοινωνικού Διαλόγου\”, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών επιτέθηκε με πρωτοφανή δριμύτητα στην ηγεσία του ΚΚΕ.

\”Η αλλεργία που καταφανώς προκαλεί στο ΚΚΕ ο κοινωνικός διάλογος -όπως και κάθε μορφή διαλόγου- αποκαλύπτει την εμμονή του σε σταλινικές μεθόδους και τακτικές\”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒ. \”Καλούμε τους εργαζόμενους να κρίνουν, πέρα από στερεότυπα και χωρίς παρωπίδες, ποιοι νοιάζονται για τα πραγματικά συμφέροντα των δυνάμεων εργασίας και ποιοι τους εκμεταλλεύονται για τις δικές τους κομματικές σκοπιμότητες. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τα κόμματα της ευρύτερης δημοκρατικής Αριστεράς, να καταδικάσουν απερίφραστα το ΚΚΕ και τις πρακτικές που θέλουν να …ΠΑΜΕ δια της βίας πίσω σε εποχές που έχουν οριστικά παρέλθει\”, αναφέρεται στο κείμενο που οι βιομήχανοι έδωσαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Μία μέρα μετά, το γραφείο Tύπου του ΚΚΕ χαρακτηρίζει φυσιολογική τη \”λυσσασμένη επίθεση των εκπροσώπων των βιομηχάνων στο ΚΚΕ\”.
 
Σύμφωνα με τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος, αυτό που θέλουν οι βιομήχανοι, \”μαζί με τα κόμματα και τους συνδικαλιστές συνεργάτες τους, είναι η εργατική τάξη, υποταγμένη, να λέει «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Γι’ αυτό και το τόσο μίσος, όταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ καλούν την εργατική τάξη να ξεσηκωθεί για να αποτρέψει το ξήλωμα των στοιχειωδών κατακτήσεών της, για να βάλει τέρμα στις θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών της, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους\”.
 
Στην οργισμένη ανακοίνωση του γραφείου Tύπου του ΚΚΕ αναφέρεται επίσης: \”Δεν σας φοβόμαστε, κύριοι. Η τάξη σας είναι ένα παράσιτο που εμποδίζει την κοινωνική εξέλιξη. Για να αυξήσετε την κερδοφορία σας, για να προστατεύσετε τα συμφέροντά σας, είστε κυριολεκτικά αδίστακτοι. Κλείνετε τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις και τα μεταφέρετε στο εξωτερικό, πετώντας σαν στυμμένες λεμονόκουπες τους εργαζόμενους που για χρόνια εκμεταλλευτήκατε. Εξάγετε τα δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι προϊόν κλοπής δεκαετιών από την εκμετάλλευση του μόχθου των εργαζομένων, για επενδύσεις ή για ασφαλείς καταθέσεις σε τράπεζες. Λεηλατήσατε τα ασφαλιστικά Ταμεία. Απολαμβάνετε προκλητικές φοροαπαλλαγές και προνόμια και απαιτείτε κι άλλα. Εσείς δημιουργήσατε την κρίση και το χρέος με την υψηλή σας κερδοφορία και τώρα έχετε το θράσος, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας, δηλαδή της τάξης σας, να αξιώνετε, με όπλο τα κόμματα που σας υπηρετούν και τους διεθνείς συμμάχους σας ΕΕ και ΔΝΤ, να αφαιρέσετε από την εργατική τάξη ό,τι κέρδισε στις προηγούμενες δεκαετίες, να εκτοπίσετε από την παραγωγή τους αυτοαπασχολούμενους. Το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σας σύστημα είναι σάπιο ως το μεδούλι.

Γνωρίζετε καλά πόσο αληθινό είναι το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και πόσο αγγίζει τις καρδιές των εργατών.  Αλλά θα έρθει η ώρα που όλη η εργατική τάξη θα υψώσει το ανάστημά της\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook