Το συγκρότημα «One Like Son» από την Αλαμπάμα μετά από 10χρονη απουσία από τη μουσική επέστρεψε δυναμικά με τη συνοδεία ενός iPhone. Ο frontman του συγκροτήματος, Stephen Poff, είχε δηλώσει πως ολόκληρο το νέο album θα ηχογραφηθεί με τα track applications του iPhone και έτσι έγινε.

Ο δίσκος, που αποτελείται από έντεκα τραγούδια και ανήκει στους, Stephen Poff, Bill Rester, Perry Brown και Bryan Segraves ολοκληρώθηκε πριν τον καινούριο χρόνο, δηλαδή στις 31 Δεκεμβρίου 2011. Οι καλλιτέχνες ηχογράφησαν τη μουσική τους στα δικά τους iPhones και αργότερα συνέδεσαν τα έργα τους.

Ο Poff δήλωσε ότι με αυτόν τον τρόπο ηχογράφησης δεν είναι αναγκασμένος να παίζεις μαζί με τους υπόλοιπους, ούτε αγχώνεσαι κοιτώντας συνεχώς το ρολόι κατά την ηχογράφηση.

Φυσικά, αυτός ο τρόπος ηχογράφησης είναι και πολύ πιο εύκολος σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο στο studio. Ωστόσο στη σύνδεση διάφορων κομματιών οι εφαρμογές του iPhone δεν είναι και τόσο βοηθητικές. Το άλμπουμ Start the Show είναι διαθέσιμο από χθες στο iTunes και οι «One Like Son» είναι η πρώτη μπάντα που ηχογράφησε έναν ολόκληρο δίσκο με iPhone. Σημειώνεται ότι και οι «The Gorillaz» είχαν ηχογραφήσει με iPad κάποια κομμάτια τους.

Οι «One Like Son» στα βασικά κομμάτια της δουλειάς τους χρησιμοποίησαν τις εφαρμογές, FourTrack, Multitrack DAW, AmpKit και ThumbJam. Φυσικά, το GuitarJack ανέλαβε τη σύνδεση των οργάνων με τα iPhones.