Μετά την εισήγησή της στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, η κ. Σκραφνάκη, επαναφέρει το θέμα της αποσυμφόρησης του Καταστήματος Κράτησης της Ν. Αλικαρνασσού, με Ερώτησή της προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή, και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί,
Η λειτουργία του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο έχει ξεκινήσει και εξυπηρετεί επιτυχώς μεγάλο όγκο υποθέσεων, επιταχύνοντας την απονομή της δικαιοσύνης στην Κρήτη και εξυπηρετώντας πολλούς συμπολίτες μας.
Το κατάστημα κράτησης που καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης είναι το Κατάστημα Κράτησης της Νέας Αλικαρνασσού, στο οποίο μετάγονται και παραμένουν οι κρατούμενοι μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεών τους.
Επειδή, το Κατάστημα Κράτησης Ν. Αλικαρνασσού φιλοξενεί ήδη μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων από όσο προβλέπεται και καλείται να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες μεταγωγών του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.
Επειδή, η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης Ν. Αλικαρνασσού αλλά και του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης επιβάλλει τη δημιουργία νέων χώρων υποδοχής των κρατουμένων που μετάγονται εκεί μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεών τους στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.
Επειδή, οι σημερινές συνθήκες δεν επιτρέπουν το διαχωρισμό των κρατουμένων, με αποτέλεσμα να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο κρατούμενοι που εκτίουν την ποινή τους με αδίκαστους κρατούμενους οι οποίοι κρατούνται προσωρινά εκεί μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεών τους από το Εφετείο.

Ερωτόνται οι κοι Υπουργοί
1. Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να αποσυμφορηθεί το Κατάστημα Κράτησης της Ν. Αλικαρνασσού και να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης;
2. Προτίθεστε να μετατρέψετε το Κατάστημα Κράτησης της Ν. Αλικαρνασσού σε δικαστικές φυλακές και η φυλακή της Νεάπολης να παραμείνει φυλακή κλειστού τύπου, δηλαδή εκτίσεως ποινών;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook