Εξαρθρώθηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν διαπράξει σωρεία διαρρήξεων και κλοπών, από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και του Ηρακλείου Κρήτης.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά σαράντα μία (41) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών οικιών.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας (εκ των οποίων τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 20,21,20,26 και 27 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, νομιμοποίηση εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση και προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη διαρρήξεων οικιών, αλλάζοντας κάθε φορά σύνθεση.

Διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο εξάμηνο, έχουν διαπράξει τριάντα (30) διαρρήξεις και κλοπές οικιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, αφαιρώντας χρυσαφικά – κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι κατά το παρελθόν έχουν διαπράξει έντεκα (11) επιπλέον διαρρήξεις οικιών στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η λεία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 380.000 ευρώ.

Ένας 22χρονος Αλβανός εμφανίζεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας, όπως προέκυψε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα που ταυτοποιήθηκαν στα περισσότερα σπίτια.

Τα περισσότερα από τα κλοπιμαία έχουν καταλήξει στην Αλβανία, όπου πιθανότατα πουλήθηκαν.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης και συνεργάζονται με τις αστυνομικές αρχές της Κρήτης, όπου βρίσκονταν ο 22χρονος από τα τέλη του 2010 ως τους πρώτους μήνες του 2011.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook