Με τις διακρίσεις των κοριτσιών της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων και της Μαρκαντωνάκη στο ξίφος ασκήσεων παγκορασίδων να \”κλέβουν\” την παράσταση ολοκληρώθηκε για τη χανιώτικη Λέσχη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων 2012.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση από την Α.Λ.Ξ.Χ.:
Πρωτοφανής επιτυχία για τα σπαθιά της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας  Χανίων.  Τα κορίτσια μας κατάφεραν να πάρουν την Τρίτη θέση και Χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό του Ξίφους Ασκήσεως Παγκορασίδων με την Μαρκαντωνάκη , αλλά και την Τρίτη θέση και Χάλκινο επίσης μετάλλιο στο Ομαδικό του ίδιου αγωνίσματος. Είναι τα πρώτα μετάλλια σε Πανελλήνιους Αγώνες Ξίφους Ασκήσεως που έρχονται στα Χανιά.

\"\"

               Αναλυτικότερα :

               Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου έγινε στην Αίθουσα Ξιφασκίας του ΟΑΚΑ η πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων – Παγκορασίδων 2012 που αφορούσε στο Ξίφος Ασκήσεως. Οι αγώνες του Ξίφους Μονομαχίας και της Σπάθης θα πραγματοποιηθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου.

              Η Α.Λ.Ξ.Χανίων συμμετείχε με μια πλήρη αποστολή τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια που συμμετείχαν τόσο στο ατομικό αγώνισμα του Σαββατου όσο και το Ομαδικό της Κυριακής. Η σύνθεση της αποστολής διαμορφώθηκε, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια μετά από εσωτερικούς προκριματικούς αγώνες μεταξύ των Ξιφομάχων του αγωνιστικού τμήματος. Η δαπάνη μετάβασης και διαμονής Αθλητών/-τριών, Προπονητή και Συνοδών βάρυνε εξ ολοκλήρου το Σύλλογο, όπως γίνεται πάντοτε στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

            Συμμετείχαν οι:

14/01/2012 Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων (Ατομικό)
1.    Τσιτσιρίδης Ιωάννης    
2.    Γαβριλίδης Σάββας
3.    Τζεράκης Γεώργιος
4.    Λάππας Φίλιππος              

14/01/2012 Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων (Ατομικό)
1.    Μαρκαντωνάκη Μαρία
2.    Παπαδουλάκη Αικατερίνη
3.    Μπομπολάκη Αικατερίνη
4.    Μανουδάκη Χρυσηίδα

15/01/2012 Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων (Ομαδικό)
1.    Τσιτσιρίδης Ιωάννης    
2.    Γαβριλίδης Σάββας
3.    Τζεράκης Γεώργιος
4.    Λάππας Φίλιππος              

15/01/2012 Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων (Ομαδικό)
1.    Μαρκαντωνάκη Μαρία
2.    Παπαδουλάκη Αικατερίνη
3.    Μπομπολάκη Αικατερίνη
4.    Μανουδάκη Χρυσηίδα

Την αποστολή συνόδεψαν ο Προπονητής του Ξίφους Ασκήσεως κος Αριστείδης Ματσατσίνης και από το Δ.Σ. ο Γενικός Γραμματέας κος Σπύρος Λάππας και  το Μέλος κος Μάνθος Μαρκαντωνάκης.

             Οι αγώνες ξεκίνησαν με το ατομικό του Ξίφους Ασκήσεως των αγοριών με 69 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Στη φάση των ομίλων προκρίθηκαν ο Γαβριλίδης με τρεις νίκες στους  τέσσερις αγώνες και ο Τσιτσιρίδης με δύο νίκες στους τέσσερις αγώνες. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι Λάππας και Τζεράκης με μία νίκη  στους τέσσερις αγώνες δεν κατάφεραν να προχωρήσουν περισσότερο. Στη συνέχεια, στους αγώνες αποκλεισμού ο Γαβριλίδης νίκησε τον Κοντέλα και ο Τσιτσιρίδης τον Κουτσαύτη και μπήκαν στους τριανταδύο. Στη συνέχεια όμως έχασαν ο Γαβριλίδης από τον  Κρητικό ( που βγήκε δεύτερος στη γενική κατάταξη ) και ο Τσιτσιρίδης από το Σούλιο  (που βγήκε πρώτος). Τελικά Ο Γαβριλίδης πήρε την 26η θέση , ο Τσιτσιρίδης την 29η , ο Λάππας την 55η και ο Τζεράκης την 58η.

Τα μετάλλια στα αγόρια: 1ος Σούλιος (Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω), 2ος Κρητίδης (Πανελλήνιος), 3οι Πικούλης (Οδυσσέας Χαλανδρίου) και Πισκοτάκης (Αθηναικός.Ο.Ο)

              Στη συνέχεια τα κορίτσια στο ατομικό είχαν στη φάση των ομίλων: η Μαρκαντωνάκη τέσσερις νίκες στους τέσσερις αγώνες, η Μπομπολάκη τέσσερις νίκες στους τέσσερις αγώνες , η Παπαδουλάκη τρεις νίκες στους τέσσερις αγώνες και η Μανουδάκη δύο νίκες στους τέσσερις αγώνες . Συνολικά συμμετείχαν σαρανταέξη κορίτσια. Στη συνέχεια η Μπομπολάκη αντιμετώπισε τη συναθλήτριά της Μανουδάκη για την δεκαεξάδα την οποία και νίκησε με 10 – 8.  Στη συνέχεια νίκησε την Απιδοπούλου με 10 – 8 για την οκτάδα για να χάσει στη συνέχεια από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Χαίτογλου με 10 – 3. Η Παπαδουλάκη νίκησε τη Χατζή με 10 – 6 για τη δεκαεξάδα για χάσει στη συνέχεια τη θέση στην οκτάδα από τη Χαίτογλου. Η Μαρκαντωνάκη νίκησε διαδοχικά τη Νικολαίδου με 10 – 5 για τη δεκαεξάδα, τη Φασουλάκη με 10 – 0 για την οκτάδα. Στη συνέχεια νίκησε τη  Φούφλη με 7 – 6  για την τετράδα σε ένα εκπληκτικό αγώνα με αβαντάζ υπέρ της Μαρκαντωνάκη που κατάφερε και το κράτησε για ένα ολόκληρο λεπτό χωρίς χτύπημα στα όρια της πίστας. Η θέση στον τελικό κρίθηκε στον αγώνα με τη Δεσύλλα  που δεν κατάφερε να ξεπεράσει χάνοντας με 10 – 4. Το χάλκινο μετάλλιο και η Τρίτη θέση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Ασκήσεως ήταν πραγματικότητα. Τελική κατάταξη των Αθλητριών μας : Μαρκαντωνάκη 3η Μπομπολάκη 8η, Παπαδουλάκη 13η και Μανουδάκη ( η μικρότερη της ομάδας των κοριτσιών) στη 25η θέση.  Οι τρεις πρώτες που μπήκαν στη δεκαεξάδα πήραν το δικαίωμα συμμετοχής τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στις 4 και 5 Φεβρουαρίου .

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook