Την ομάδα που άφησε για να επιστρέψει στον Πλατανιά, από τον οποίο είχε αποχωρήσει για να πάει σε αυτήν (!), θα αντιμετωπίσει ο Τίμος Καβακάς σαν τεχνικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων».

Ο νεαρός προπονητής, και πρώην συνεργάτης για ένα διάστημα του απερχόμενου τεχνικού της ΑΕΛ Κρις Κόουλμαν, μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την αναμέτρηση της Κυριακής στο ΑΕΛ FC Arena.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καβακάς:

«Προετοιμαζόμαστε να παίξουμε ένα παιχνίδι για το οποίο γνωρίζουμε τι έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζουμε την ομάδα της Λάρισας. Αυτό που εύχομαι είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Θα υπάρχει πολύς κόσμος στο γήπεδο. Για μας, το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί κίνητρο. Έχουμε πολύ υψηλό κίνητρο. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι έχουμε μόνο να κερδίσουμε. Θα πάμε χωρίς άγχος να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε να διεκδικήσουμε και εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ή ακόμα και νίκης, μιας και δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο άσχετα αν είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αναπροσαρμόζει στόχους και δηλώσεις που έχετε κάνει;

«Θα έλεγα ότι καλύτερα ας παίξουμε το παιχνίδι, να δούμε την έκβασή του και το αποτέλεσμα και από εβδομάδα ίσως θα μπορέσω να σας απαντήσω στη συγκεκριμένη ερώτηση».

Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε;

«Από προβλήματα, έχουμε μόνο τον τιμωρημένο Πάγκαλο. Μέχρι στιγμής, η προετοιμασία εξελίσσεται πάρα πολύ ομαλά. Τα παιδιά δείχνουν μεγάλη διάθεση κι έχουν καταλάβει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικό.  Νομίζω ότι αφού το δείχνουν στις προπονήσεις ή με εφαλτήριο τις προπονήσεις, αυτό που λαμβάνω εγώ είναι πως είμαστε πάρα πολύ αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

Θεωρείτε ότι πρόκειται για το πιο δύσκολο παιχνίδι του Πλατανιά έως τώρα στο πρωτάθλημα; Και κατά πόσο πιστεύετε ότι μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας για το ότι η Λάρισα προέρχεται από ήττα και θα παρουσιαστεί την Κυριακή με καινούργιο προπονητή;

«Κοιτάξτε, όλα τα παιχνίδια έχουν ιδιαιτερότητες. Θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα από τα πιο δύσκολα. Παίζουμε με μία ιστορική ομάδα. Μία ομάδα, όπου το βάρος της φανέλας της είναι πολύ μεγάλο. Η Λάρισα έχει έμπειρα παιδιά που ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Είναι μία καλή ομάδα όπου συν την πίεση του κόσμου που θα έχουμε εμείς, νομίζω ότι μεγαλώνει τη δυσκολία μας. Βέβαια, θα ξαναπώ ότι από το συγκεκριμένο παιχνίδι έχουμε μόνο να κερδίσουμε. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε απολύτως. Θα έλεγα πως αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και φιλόδοξοι, αυτά τα παιχνίδια σε εδραιώνουν στην κατηγορία. Τα δικά μου παιδιά έχουν αποδείξει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις και σε παιχνίδια που όντως ήταν δύσκολα, έδειξαν χαρακτήρα. Αυτό που προσπαθούμε όλη την εβδομάδα είναι ότι η ομάδα πρέπει πλέον να δείχνει χαρακτήρα σε κάθε παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και προετοιμαζόμαστε με διαφορετικό τρόπο. Τώρα, παραπάνω δεν μπορούμε να πούμε. Θα περιμένουμε κι εμείς την Κυριακή. Περιμένουμε με αγωνία γιατί θέλουμε να ζήσουμε όλη αυτή την ατμόσφαιρα. Ξέρω πώς είναι τα πράγματα εκεί πέρα. Νομίζω ότι κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει σε γεμάτα γήπεδα».

Για εσάς προσωπικά παρουσιάζει ιδιαιτερότητες το συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω του γεγονότος ότι περάσατε στο ξεκίνημα της χρονιάς από τη Λάρισα;
«Όντως είχα κάνει ένα μικρό πέρασμα από τη Λάρισα. Έμεινα 4 μήνες στην ομάδα. Γνωρίζω τα παιδιά. Από εκεί και πέρα, εγώ αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον Πλατανιά. Είμαι επαγγελματίας. Αυτό που θα κοιτάξω είναι το καλό της ομάδας μου. Το ίδιο θα κοιτάξει και η Λάρισα. Δεν παύω ωστόσο να λέω και το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω, πως η Λάρισα είναι ανάμεσα στις 5 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος. Δεν της αρμόζει να βρίσκεται στη Β’ Εθνική. Βέβαια, υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία θα πρέπει να λυθούν άμεσα στην ομάδα της Λάρισας. Νομίζω ότι η αλλαγή προπονητή προέκυψε για την καλυτέρευση της εικόνας της ομάδας. Δεν είναι καλό για εμάς ότι έχει αλλάξει προπονητή τη δεδομένη στιγμή γιατί γνωρίζετε κι εσείς οι ίδιοι πως η έλευση ενός νέου προπονητή ανεβάζει την ψυχολογία και επιφέρει μεγαλύτερη διάθεση. Ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει για εμάς κι από την άλλη, τυχόν δικό μας θετικό αποτέλεσμα, θα μεγαλώσει την επιτυχία μας. Θ’ αποκτήσει μεγάλη αξία για εμάς ένα θετικό αποτέλεσμα».

Η ήττα της Λάρισας από την Καλλονή δημιουργεί επιπλέον προϋποθέσεις επιτυχίας για την ομάδα σας ν’ αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα;

«Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή η Λάρισα έχει 19 βαθμούς. Είναι πάρα πολύ κοντά μας. Όντως, δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα. Έχει κάποια αρνητικά αποτελέσματα, ειδικά μέσα στην έδρα της. Αυτό βέβαια είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Επειδή γνωρίζω κάποια πράγματα, θεωρώ ότι για τη Λάρισα το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πλατανιά είναι σαν τελικός. Είναι όντως μια μεγάλη μάχη για εμάς και ανυπομονούμε να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας και να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει περισσότερες λύσεις και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Υπάρχει κάποιο νεότερο όσον αφορά τα μεταγραφικά; Σε τι σημείο βρίσκεται η απόκτηση επιθετικού;

«Όχι, δεν υπάρχει κάποιο νεότερο. Υπάρχουν συζητήσεις για έναν επιθετικό, τον οποίο θέλουμε να αποκτήσουμε για να μας βοηθήσει. Νεότερο, δεν έχουμε. Είμαστε σε συζητήσεις οι οποίες όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οπότε, δε μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο. Όντως όμως, κινούμαστε για ν’ αποκτήσουμε έναν επιθετικό».

Έχει διαρρεύσει το όνομα του Κυβελίδη. Υπάρχει περίπτωση να αποκτηθεί;

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ τώρα σε ονόματα. Και αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν και πολλά ονόματα τα οποία να είναι ελεύθερα, να παίζουν μπροστά και να μπορούν να έρθουν στην ομάδα μας. Οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες. Και αν θα πάμε σε λύση ξένου, για μένα, εμπεριέχει ρίσκο γιατί θα πρέπει να έρθει και να δοκιμαστεί κάποιες μέρες. Εμείς τον ποδοσφαιριστή τον θέλουμε άμεσα να γνωρίζει την κατηγορία. Εάν έρθει από άλλη χώρα, θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Δεν θα ξέρουμε το βαθμό ετοιμότητάς του. Κι όλα αυτά, εάν μας κάνει. Εάν δεν μας κάνει, θα χάσουμε χρόνο. Οπότε, είναι δίκοπο μαχαίρι. Θα πάμε εκ του ασφαλούς και θα δούμε τι θα γίνει με αυτό το θέμα».

Λευτέρης Αντωνακάκης