Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδο, απηύθυνε η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα Μαρία Σκραφνάκη, σχετικά με την ανάγκη πρόσληψης γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Ογκολογικό Τμήμα Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται στη λειτουργία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης από την υποστελέχωση ιατρών και νοσηλευτών.
Συγκεκριμένα, σήμερα, οι ανάγκες του Ογκολογικού Τμήματος του Βενιζελείου Νοσοκομείου, καλύπτονται μόνο από έναν μόνιμο και έναν επικουρικό ιατρό, του οποίου ενώ έχει γίνει η κρίση, εκκρεμεί ο διορισμός.

Επίσης, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, οι ίδιοι νοσηλευτές αναγκάζονται να καλύπτουν τις ανάγκες και του Ογκολογικού και του Αιματολογικού τμήματος του Νοσοκομείου.
Επειδή, τα κρούσματα καρκίνων που καλείται να αντιμετωπίσει η Ογκολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου είναι πολλά.
Επειδή, εκκρεμεί ο διορισμός του επικουρικού ιατρού που εργάζεται στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου.
Επειδή, η έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό δημιουργεί προβλήματα στη σωστή λειτουργία τόσο της Ογκολογικής όσο και της Αιματολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Ερωτάται ο κος Υπουργός
1. Πότε θα γίνει η πρόσληψη του επικουρικού γιατρού στο Ογκολογικό Τμήμα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η οποία εκκρεμεί;
2. Θα γίνουν προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook