Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Νωρίτερα, ο κ. Παπαδήμος ζήτησε απόλυτη συνοχή και στήριξη στο έργο της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντηση αυτή, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει δήλωση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα, στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να έχει μια σαφή θέση, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, ενώ υπήρξε και εκτενής ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Πληροφορίες από τη ΝΔ θέλουν να έχει συζητηθεί και το ενδεχόμενο νέων μέτρων, χωρίς όμως να υπάρξει κάτι το συγκεκριμένο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, επανέλαβε τη θέση του πως η χώρα και η ελληνική κοινωνία δεν αντέχουν άλλη ύφεση.

Η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά ακολούθησε τις κατ\’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη την Τετάρτη.

Κατά τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Λουκάς Παπαδήμος ενημερώνει για όλες τις πτυχές της διαπραγμάτευσης του PSI, καθώς μπαίνουν στην τελική φάση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, και είπε ότι ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «οι κατ\’ ιδίαν διαπραγματεύσεις βλάπτουν γιατί μας παραπέμπουν στο διαίρει και βασίλευε».

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε επίσης ότι οι εκλογές «επιβάλλεται να πάνε πίσω», ενώ είπε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε τον βρόχο των εκλογών και να καλέσουμε τους βουλευτές να πάρουμε δυσάρεστα, απαραίτητα όμως, για τους χρηματοδότες μας, μέτρα».

Ο πρωθυπουργός θα έχει νέα συνάντηση -μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς- με τον επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Τραπεζών (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, περίπου στις 8:00 μ.μ., για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σχετικά με την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook