Τεράστια πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο ΟΦΗ την Πέμπτη το βράδυ στο Αγρίνιο κερδίζοντας με 1-3 τον Παναιτωλικό.

Πλέον ο δρόμος για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης είναι ορθάνοιχτος για τον ΟΦΗ που θα φιλοξενήσει στα προημιτελική του θεσμού στην έδρα τον Πανσερραϊκό και αν περάσει στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – Πανιώνιος σε διπλές αναμετρήσεις.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και πίεσε ασφυκτικά στο πρώτο 20λεπτο τον ΟΦΗ όμως η ομάδα του Αγρινίου βρήκε απέναντι της έναν εξαιρετικό Βεζυρίδη που ίσως έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την κρητική ομάδα. Ο 37χρονος τερματοφύλακας είπε όχι στις προσπάθειες του Παλαιολόγου στο 11΄και του Μητρόπουλου στο 23΄.

Ο ΟΦΗ ισορρόπησε το ματς μετά το 25΄ και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 27΄ με τον Μποντόρ. Κόντρα στην ροή του αγώνα και με τον ΟΦΗ να είναι καλύτερος ο Παναιτωλικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 35΄όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Μητρόπουλου , ο Ρότσα με κεφαλιά «κρέμασε» τον Βεζυρίδη και έκανε το 1-0 για τον Παναιτωλικό.

Η αντίδραση του ΟΦΗ όμως στο γκολ των γηπεδούχων ήταν άμεση καθώς ο Σίσιτς που δεν είχε φανεί καθόλου στα πρώτα 40 λεπτά του αγώνα με ένα ασύλλητπο «κεραυνό» έξω από την περιοχή του Τζενάμο έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακας του Παναιτωλικού ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 42΄.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα πράγματα πήραν αρνητική τροπή για τον ΟΦΗ που έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βάντο στο 53΄ για τράβηγμα στον Καμαρά.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναιτωλικός θα πιέσει για να βάλει γκολ , η κρητική ομάδα άφησε σύξυλους τους Αγρινιώτες καθώς ο Μπούρμπος που είχε περάσει αλλαγή στο 57΄ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μετά από την καταπληκτική πάσα του Ζόρντι Λόπεθ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζενάμο με πλασέ στο 58΄ παγώνοντας το Αγρίνιο.

Η πρόκριση του ΟΦΗ έφτασε πιο κοντά όταν ένα λεπτό αργότερά ο Φερνάντες έκανε δολοφονικό μαρκάρισμα πάνω στον Σίσιτς και ο Σπάθας ορθώς απέβαλε τον παίκτη του Παναιτωλικού με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Από εκεί και πέρα το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά με τον ΟΦΗ να πιέζεται από τους γηπεδούχους αλλά να τα καταφέρνει πολύ καλά μέχρι και το 85΄ όπου η κλάση του Βεζυρίδη μίλησε και πάλι με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να διώχνει πάνω στη γραμμή την προβολή του Ντολεζάι.

Ο Βεζυρίδης ήταν ο «σωτήρας» του ΟΦΗ και στο 93΄ στην κεφαλιά του Καραμαλίκη και αφού το 1-2 παρέμενε η κρητική ομάδα ανοίχτηκε για να πετύχει ένα τρίτο γκολ και να καθαρίσει το ματς στα υπόλοιπα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων (οκτώ συνολικά έδειξε ο Σπάθας).

Αφού ο Μπούρμπος δεν το κατάφερε στο 97΄ σε τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ , ο Μάντζιος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στο 98΄ έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα κάνοντας το 1-3 χαρίζοντας μια πανάξια πρόκριση στην κρητική ομάδα.

Παναιτωλικός (Μ. Τεννές): Τζενάμο, Παλαιολόγος (83\’ Μπελεβώνης), Άντι, Ντολεζάι, Αναστασιάδης, Μητρόπουλος, Μουμίν (69\’ Πασάς), Ρότσα, Χαριστέας (33\’ Καραμαλίκης), Φερνάντες, Καμαρά

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Βάντο, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Κάλαϊτζιτς, Μποντόρ, Ζόρντι Λόπεθ (73\’ Πίτσος), Σίσιτς (59\’ Παπουλής), Ζορμπάς (57\’ Μπούρμπος), Μάντζιος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook