«Θετικό κλίμα» στα θέματα που αφορούν στις διαβουλεύσεις με την τρόικα και την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) επιβεβαιώνει το Μέγαρο Μαξίμου ότι υπήρξε κατά τη «σημαντική και ουσιαστική» σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, μετά την οποία ξεκίνησε κρίσιμη συνάντηση του κ. Λουκά Παπαδήμου με τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τραπεζών (ΙΙF) Τσαρλς Νταλάρα, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν σημαντική και ουσιαστική. Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της» δήλωσε ο κ. Παπαδήμος μετά την 2,5 ωρών σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση των κ.κ. Λ.Παπαδήμου και Τσ.Νταλάρα διεξάγεται επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου, σε διαφορετική αίθουσα από εκείνη όπου διεξαγόταν η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο εκπρόσωπος του ΙΙF και ο κ. Βενιζέλος περίμεναν στην αίθουσα να τελειώσει η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης περιορίστηκε να δηλώσει: «Είμαι περισσότερο ικανοποιημένος από όταν μπήκα. Είχαμε μία καλή κουβέντα. Μιλήσαμε αρκετά συζητήσαμε πολλά ήταν ένα ωραίο κλίμα». Συμπλήρωσε δε ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.


in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook