Δημιουργία «πολύ σύντομα» ξεχωριστού υπουργείου με χαρτοφυλάκιο τη ναυτιλία, στο οποίο θα υπάγονται και τα θέματα του Λιμενικού Σώματος, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όλα τα μηνύματα που έρχονται από την πολιτική ηγεσία και από όλες τις πλευρές είναι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και επανασύνδεσής του με το Λιμενικό Σώμα», δήλωσε ο Αδ.Γεωργιάδης μετά το τέλος εκδήλωσης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όσον αφορά την πλήρη άρση του καμποτάζ, ο ίδιος ανέφερε πως σχετική η σχετική ρύθμιση αναμένεται να φτάσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα (περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό). Σημείωσε ωστόσο πως «αυτό που χρειάζεται δεν είναι μόνο η νομοθεσία, αλλά και η ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών» για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Ο υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι την Τετάρτη ξεκινά ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για νέο νομοθετικό πλαίσιο με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακτοπλοΐας.

Όσον αφορά τέλος την ποντοπόρο ναυτιλία, δήλωσε ότι το υπουργείο έχει επεξεργαστεί ήδη σχέδιο για μείωση της γραφειοκρατία στη νηολόγηση, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook