Υπάρχουν νύχτες που δεν κλείνετε μάτι… Η αϋπνία, οι βραδινές έξοδοι τώρα τις γιορτές, ένα άρρωστο παιδί με πυρετό είναι μερικές από τις αιτίες που έχουν μετατρέψει, εμένα τουλάχιστον, αρκετές φορές σε πλάσμα της νύχτας! Αναπόφευκτα, όπως κι εγώ, θα ξυπνάτε το επόμενο πρωί δείχνοντας τόσο χάλια, όσο ακριβώς νιώθετε. Ο καθρέφτης σας, δε, είναι εκεί να σας το υπενθυμίζει: θολή επιδερμίδα, μαύροι κύκλοι και μάτια που κλείνουν. Κι επειδή αυτό που θέλετε να κάνετε -να γυρίσετε από το άλλο πλευρό και να κοιμηθείτε- δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές σας, σας προτείνω μερικούς γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους να τονώσετε την εμφάνισή σας και να κρύψετε τα σημάδια μιας άγρυπνης νύχτας.

Αϋπνία: μαύροι κύκλοι και «σακούλες» 

Μην τρομοκρατείστε! Τα συμπτώματα είναι παροδικά, εκτός βέβαια από την περίπτωση που το ξενύχτι είναι τρόπος ζωής. Υπάρχουν απλές λύσεις για να δείχνουν τα μάτια σας ξεκούραστα, υγιή και λαμπερά. Η πιο εύκολη είναι τα επιθέματα με κρύο νερό, που αναζωογονούν την επιδερμίδα στη στιγμή και μειώνουν το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Επίσης, η συνταγή της μαμάς μας με το τσάι έχει όντως αποτελέσματα. Αφήνετε το τσάι για 10 λεπτά σε ζεστό νερό και έπειτα το βάζετε στο ψυγείο για να παγώσει. Βρέχετε σε αυτό κομμάτια από βαμβάκι και τα τοποθετείτε στα μάτια σας για 10 λεπτά. Το τσάι περιέχει ποσότητα καφεΐνης, η οποία μειώνει το οίδημα κάτω από τα μάτια, που έχει προκληθεί από την κατακράτηση υγρών. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική μάσκα ματιών που ξεκουράζει και αποσυμφορεί την περιοχή. Προϊόντα με εκχυλίσματα χαμομηλιού ή αγγουριού που υπάρχουν στην αγορά έχουν ανάλογη δράση.

Tρικ μακιγιάζ 

Σε περίπτωση που τα σημάδια μιας άσχημης νύχτας δεν εξαφανιστούν με τους παραπάνω τρόπους, ένα «έξυπνο» μακιγιάζ μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Απλώνετε φον ντε τεν με απαλή ροζ τονικότητα στα σημεία όπου έκαναν την εμφάνισή τους οι μαύροι κύκλοι. Συνεχίζετε απλώνοντας ταμποναριστά από πάνω ελάχιστη ποσότητα από ένα κρεμώδες κονσίλερ με μικρόκοκκους λάμψης για να ανακλά το φως. Ξεκινάτε από το κέντρο των ματιών προς τις εσωτερικές γωνίες, φροντίζοντας να σβήσει ομοιόμορφα το προϊόν στη γραμμή των βλεφάρων. Περνάτε από πάνω την περιοχή με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι για να το σταθεροποιήσετε. 

* Για να μη δείχνετε χλομές, τονίζετε με ρουζ τα μήλα του προσώπου σας και απλώνετε highlighter στα ζυγωματικά. 

* Επιλέγετε ματ απαλές σκιές κοντά στη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας και αποφεύγετε τις κρεμώδεις και περλέ υφές, που εντείνουν το πρόβλημα. Ελάχιστη ποσότητα λευκής σκιάς στην εσωτερική γωνία των ματιών θα σας χαρίσει λάμψη. 

* Η τελική αλλά καθοριστική λεπτομέρεια είναι στις βλεφαρίδες. Τις καμπυλώνετε με το ειδικό εργαλείο ώστε να ανοίξει το βλέμμα σας και περνάτε τρεις στρώσεις μάσκαρα μόνο στις επάνω βλεφαρίδες για να μην έχετε «κοιμισμένο» ύφος.

Την επόμενη φορά θυμηθείτε

Μια ολονύχτια διασκέδαση ή απλά μια άσχημη νύχτα θα τύχει σε όλες μας κάποια στιγμή. Δεν μπορείτε να την αποφύγετε, αλλά καλό είναι να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να σας αφήσει τα λιγότερα δυνατά σημάδια. Για παράδειγμα, εάν βγείτε αργά για φαγητό, αποφύγετε τις τροφές με πολύ αλάτι, οι οποίες προκαλούν κατακράτηση υγρών. Επίσης όταν επιστρέψετε, όποια ώρα κι αν είναι, καθαρίστε σχολαστικά το πρόσωπό σας και ιδιαίτερα την περιοχή των ματιών, γιατί τα υπολείμματα του μακιγιάζ -ιδίως της μάσκαρα- κάνουν τους μαύρους κύκλους να δείχνουν πιο έντονοι.

(myself)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook