Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια με τον 45χρονο Χανιώτη ο οποίος από χθες το βράδυ είχε κλειστεί στο σπίτι του στο Βαμβακόπουλο  και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Μετά απο 17 ολόκληρες ώρες, και μετά απο πολύ προσεκτικές και αποτελεσματικές προσπάθειες των αστυνομικών αρχών, σήμερα περίπου στην 1 μμ,  ο 45χρονος κάποια στιγμή και ενώ συνομιλούσε με τους διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του κρατώντας την καραμπίνα, αλλά επενέβησαν άμεσα οι αστυνομικοί που κατάφεραν να τον αφοπλίσουν. 

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος που ήταν  οπλισμένος καθώς είχε  στην κατοχή του μια μονόκανη καραμπίνα, βρίσκονταν  κλεισμένος στο σπίτι του από χθες στις 8 το βράδυ ενώ η γύρω περιοχή ήταν αποκλεισμένη  από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μάλιστα μέσα στο σπίτι αρχικά βρίσκονταν και δύο απο τα τρία παιδιά του 45χρονου που κάποια στιγμή αργότερα βγήκαν από το σπίτι και ενημέρωσαν τις αρχές για τις προθέσεις του πατέρα τους.

Πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία, καθώς ο 45χρονος – που απο τους γνωστούς του χαρακτηρίζεται ως ένας πολύ καλός και αγαπητός άνθρωπος – δέχθηκε απανωτά πλήγματα της μοίρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν απο μερικά χρόνια \”έχασε\” ένα νεογέννητο παιδί. Αργότερα απολύθηκε απο την εργασία του και ουσιαστικά έκανε μεροκάματα σε διάφορες εργασίες αντιμετωπίζοντας έντονα οικονομικά προβλήματα,

Η κατάσταση αυτή \”τον πήρε απο κάτω\”, ενώ τα πράγματα επιδεινώθηκαν όταν η γυναίκα του αποφάσισε να χωρίσουν, πριν απο λίγους μήνες. Όπως λένε οι γνωστοί του, απο τότε τα εγκατέλειψε όλα, ενώ  χθες το βράδυ και μετά απο κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ αποφάσισε να θέσει τέλος στην ζωή του.

Ευτυχώς όμως, οι προσεκτικές κινήσεις της αστυνομίας των Χανίων και ειδικά οι ατέλειωτες συζητήσεις με τους ειδικούς διαπραγματευτές οι οποίες εγίνοντο συνεχώς μέσω τηλεφώνου, έφεραν το αίσιο τέλος.

Σημειώνεται πως στο σημείο εκτός από τους ειδικούς ψυχολόγους της αστυνομίας βρέθηκαν και η Ομάδα Ειδικών Αποστολών από το Ηράκλειο, καθώς και ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Κρήτης κ.Παραβολιδάκης, ενώ το γενικό πρόσταγμα είχε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ.Παντελής Μουρτζανός.

Σύμφωνα με ειδήμονες, το ζητούμενο τώρα πλέον, είναι να υπάρξει η κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη στον άτυχο άντρα προκειμένου να συνεχίσει την ζωή του, μαζί με τα τρία του παιδιά.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook