Μία νεαρή γυναίκα από τη Μολδαβία, που εθεάθη στο πλευρό του καπετάνιου λίγο πριν από την προσάραξη του Costa Concordia, υπερασπίζεται τον Φραντσέσκο Σκετίνο διαψεύδοντας πως εγκατέλειψε νωρίς το βυθιζόμενο πλοίο.

Πρόκειται για την Domnica Cemortan που, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, δεν ήταν εγγεγραμμένη στον κατάλογο των επιβατών. Η γυναίκα εργαζόταν στην πλοιοκτήτρια εταιρεία αλλά στο συγκεκριμένο ταξίδι βρισκόταν σε διακοπές.

«Θεωρώ ότι έκανε εξαιρετική δουλειά, όλο το πλήρωμα είναι αλληλέγγυο και πιστεύει ότι έσωσε πάνω από 3.000 άτομα», δήλωσε η Cemortan για τον Σκετίνο, παρουσιάζοντας μία εντελώς διαφορετική εικόνα για τον καπετάνιο.

Σε συνέντευξή της η νεαρή είπε πως δειπνούσε με τον καπετάνιο την ώρα της προσάραξης και ανέβηκε στην γέφυρα για να μεταφράσει στα ρώσικα τις πληροφορίες που έδιναν οι αξιωματικοί. Όταν εκείνη εγκατέλειψε το πλοίο, όπως είπε, ο καπετάνιος ήταν ακόμη στην γέφυρα.

Τόνισε ότι αν δεν είχε 5 χρόνια προϋπηρεσία «θα είχε υποστεί έμφραγμα» από τον φόβο της και ότι εκείνες τις στιγμές σκεφτόταν μόνο την 2 ετών κορούλα της.
 
Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, ο κυβερνήτης Φραντσέσκο Σκετίνο ανέφερε το όνομά της, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η ξανθιά ήταν φιλοξενούμενη ενός άλλου αξιωματικού και είχε προσκληθεί στην γέφυρα για να παρακολουθήσει το θέαμα του φωτισμένου νησιού Τζίλιο.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, οι νεκροί από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου είναι έντεκα ενώ είκοσι ένας άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook