Η Ιντερπόλ προειδοποίησε την Πέμπτη μέσω του επικεφαλής της για τον κίνδυνο που υπάρχει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου να υπάρξουν «στημένοι» αγώνες μετά από συνεργασία αθλητών με τα παράνομα συνδικάτα στοιχημάτων.

«Πρέπει να πιστέψω ότι αφού συμβαίνει τόσο πολύ στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος να συμβεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε ο Ρόναλντ Νομπλ, γενικός γραμματέας της διεθνούς αστυνομικής υπηρεσίας που εδρεύει στη Γαλλία.

Ο κ. Νομπλ ανέφερε επίσης ότι και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) έχει εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με τα αντικανονικά ή παράνομα στοιχήματα που είναι πιθανό να γίνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Ιντερπόλ πραγματοποιήθηκαν έπειτα από εκείνες του υπουργού Ολυμπιακών Αγώνων της Βρετανίας Χιου Ρόμπερτσον, ο οποίος τόνισε ότι η ακεραιότητα των Αγώνων μπορεί να πληγεί από την «τεράστια» απειλή εκείνων που θα προσπαθήσουν να στήσουν τα αποτελέσματα των αθλημάτων.

Η Betfair, η μεγαλύτερη εταιρεία στοιχήματος παγκοσμίως συμφώνησε να δώσει πληροφορίες στην IOC προκειμένου να εντοπιστούν παράνομα στοιχήματα.

«Αυτό που διαπιστώνουμε τον τελευταίο καιρό είναι ότι τα στοιχήματα επικεντρώνονται όχι μόνο στο αποτέλεσμα αλλά και στο αν θα συμβεί κάτι ασυνήθιστο κατά τη διάρκεια του αγώνα» πρόσθεσε ο κ. Νομπλ.

(in.gr)