Οι έρευνες στο εσωτερικό του μισοβυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia διακόπηκαν και πάλι, καθώς το πλοίο μετακινήθηκε, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της ιταλικής Πυροσβεστικής και του πολεμικού ναυτικού.

Οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τις έρευνες στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου θα έχουν αργότερα συνάντηση για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή του ναυαγίου αναμένεται να επιδεινωθούν εντός της ημέρας και οι ιταλικές αρχές ανησυχούν μήπως η κακοκαιρία προκαλέσει την περαιτέρω βύθισή του.

Έξι ημέρες μετά το ναυάγιο, και καθώς δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα παγωμένα νερά, η προσοχή στρέφεται προς την επιχείρηση άντλησης των καυσίμων από τις είκοσι δεξαμενές του πλοίου, που απειλούν με οικολογική καταστροφή την περιοχή.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κοράντο Κλίνι δήλωσε στους ιταλικό κοινοβούλιο ότι ζήτησε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Cruises να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προλάβει την περαιτέρω βύθιση του πλοίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος μετακίνησης του πλοίου από τον βράχο όπου βρίσκεται και βύθισής του στα 50 έως 90 μέτρα.