Στο έλεος «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων που την… «έγδυσαν» κυριολεκτικά, βρέθηκε η μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού του οικισμού Νέα Ζωή στους Σοφάδες Καρδίτσας! Η λεία των εισβολέων μαζί με τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν, ξεπερνούν τα 8.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα γράφει το protothema.gr.
Οι δράστες έκλεψαν ακόμη και την… περίφραξη με το συρματόπλεγμα μήκους 400 μέτρων και ύψους 1,80 και τους 200 σιδερένιους πασσάλους στους οποίους στηριζόταν! Μέσα από το χώρο, «ξήλωσαν» και άρπαξαν τα δύο… παράθυρα αλουμινίου, ενώ δεν άφησαν τίποτα όρθιο από τον εξοπλισμό, αφού άρπαξαν ένα μοτέρ ανάδευσης μαζί με τη δεξαμενή του, άλλη μια ανοξείδωτη δεξαμενή 500 λίτρων και δύο πλαστικές των 100 λίτρων!
Οι «κυνηγοί» έκλεψαν ακόμη τον μηχανισμό χλωρίωσης και τις σιδερένιες σχάρες και καπάκια του, ενώ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο λουτρό, από το οποίο «ξήλωσαν» όλες τις καλωδιώσεις και τις σωληνώσεις των εγκαταστάσεων!
Η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί σε μια μάντρα ανακύκλωσης παλαιών σιδήρων στην Άρτα, αποκάλυψε ότι ο 52χρονος ιδιοκτήτης ήταν κλεπταποδόχος και είχε αγοράσει από τρεις τσιγγάνους τα σίδερα και μεταλλικά αντικείμενα συνολικής αξίας 2.500 ευρώ που είχαν κλέψει από ένα εργοστάσιο χυμοποίησης εσπεριδοειδών στη Γραμμενίτσα!
Οι δύο από τους δράστες της κλοπής, ηλικίας 26 και 40 χρόνων, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας που τους άσκησε δίωξη για κατά συναυτουργία, ενώ ένα 14χρονο αγόρι που συμμετείχε στην κλοπή αφέθηκε ελεύθερο. Σε βάρος του κλεπταποδόχου ασκήθηκε δίωξη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook