Το αγοραστικό κρεσέντο που έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μέρες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές καλά κρατεί και στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με φόντο το κλίμα που αναδύεται από τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το \”κούρεμα\” του ελληνικού χρέους και την συμμετοχή (PSI) των ιδιωτών ομολογιούχων σε αυτό.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη της τάξης του 2,5% πλέον, ξεπερνώντας τις 705 μονάδες, με την άνοδο στον τραπεζικό δείκτη να αγγίζει το 2% και με τη σηματωρό μετοχή της Εθνικής να κερδίζει πάνω από 3%, κάνοντας πράξεις στα 1,86 ευρώ.

Ανάλογα, τα κέρδη φτάνουν το 4,5% στην Alpha Bank, αγγίζουν το 3% στην Eurobank, ενώ 0,7% ανεβαίνει η μετοχή της Πειραιώς.

Ωστόσο στο ταμπλό του ΧΑ η άνοδος έχει διαχυθεί και στα άλλα blue chips αλλά και στη μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ενώ δεν ακολουθούν μετοχές όπως της Γενικής Τράπεζας, της Marfin Bank, της Άβαξ και της Βωβός.

Την ίδια ώρα, με ήπιες απώλειες συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ σε οριακά θετικό έδαφος έχει περάσει το Λονδίνο, Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street, ενώ πέραν των συνομιλιών για το PSI, οι επενδυτές εστιάζουν σε αποτελέσματα επιχειρηματικών ομίλων όπως η Google και η General Electric.

Παράλληλα, το ευρώ έχει υποχωρήσει ελαφρά κοντά στο επίπεδο των 1,29 δολαρίων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook