Tο πλάνο ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης του ομίλου της Marfin Popular Bank με 1,971 δισ, ευρώ παρέδωσε η τράπεζα στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Το σχέδιο περιλαμβάνει αναδιάταξη και απομόχλευση στοιχείων ενεργητικού.

Στόχος της ΜΡΒ είναι ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 να ανέλεθει στο 9% μέχρι τον Ιούλιο, βάσει του χρονοδιαγράμματος για τις τράπεζες στην Ευρωζώνη που τέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η κυπριακή τράπεζα επέλεξε της JPMorgan και Houlihan Lokey ως οικονομικούς συμβούλους για την επανακεφαλαιοποίησή της.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε σχετικά πως «η Marfin Popular Bank έχει συγκροτήσει ένα περιεκτικό σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης το οποίο συνδυάζει σειρά στοχευμένων ενεργειών αλλά και πρωτοβουλιών για άντληση κεφαλαίου με στόχο την κεφαλαιακή θωράκιση του ομίλου και τη συνετή προσαρμογή του στα νέα δεδομένα».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρίστος Στυλιανίδης, ανέφερε ότι η τράπεζα μελέτησε σε βάθος όλους τους πυλώνες της κεφαλαιακής δομής του ομίλου και έχει ετοιμάσει ένα περιεκτικό σχέδιο με συντηρητικές εκτιμήσεις, η υλοποίηση του οποίου θα ενδυναμώσει και θα ενισχύσει ουσιαστικά την κεφαλαιακή βάση του Ομίλου».

Η ΜΡΒ, ανέφερε ο Χρ.Στυλιανίδης, βρίσκεται σε «πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, η οποία θα μελετήσει τα κεφαλαιακά πλάνα των Κυπριακών Τραπεζών και σε περίπτωση που κρίνει ότι χρειάζεται θα διαβουλευτούμε την αναδιαμόρφωσή τους πριν την υποβολή τους για έγκριση από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook