Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, πραγματοποιώντας την πρώτη τους συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το νέο πακέτο στήριξης.

Οι αντιπρόσωποι της τρόικας θα συανντηθούν το Σάββατο και με τον Αντώνη Σαμαρά. Νωρίτερα την Παρασκευή, οι επιθεωρητές συναντήθηκαν και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μαζί με το PSI -οι διαπραγματεύσεις για το οποίο φαίνεται πως βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο- η έκβαση των συζητήσεων με την τρόικα θα καθορίσει, σε πρώτη φάση, την εκταμίευση των 60 δισ. ευρώ για την χρηματοδότηση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση και, προφανώς, το νέο δάνειο.

Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία έως τις 30 Ιανουαρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Στη Σύνοδο, η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει το προσωρινό Μνημόνιο, με βάση το οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση.

Στο μικροσκόπιο των στελεχών της τρόικας θα μπει φυσικά η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και οι αποκλίσεις από τους στόχους, μαζί με την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. Σημαντική παραμένει επίσης η αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας, οι επικουρικές συντάξεις αλλά και το κρισιμότατο ζήτημα του κόστους εργασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook