Τέσσερεις ημέρες μετά το θάνατο του Johnny Ottis, του ανθρώπου που την ανέδειξε στη μουσική σκηνή, η «θρυλική» φωνή της  Etta James σίγησε για πάντα. Σε ηλικία 73 ετών, η Etta James, κατά κόσμον Jamesetta Hawkins, απεβίωσε μετά από μακροχρόνια  μάχη με  τη λευχαιμία..

Με έξεις που την ακολουθούσαν τις τελευταίες δεκαετίες η  Etta James, κάτοχος έξι βραβείων Grammy κατάφερε να δει το όνομά της να συγκαταλέγεται στην λίστα με τους μουσικούς θρύλους του Rock and Roll Hall of Fame.

Το περιοδικό «Rolling Stone» την έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τους 100 τραγουδιστές του περασμένου αιώνα, αλλά ακόμη και αυτές οι διακρίσεις δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν τον αντίκτυπο που είχε η παρουσία της στα μουσικά δρώμενα.

Εθισμένη από χρόνια στην ηρωίνη, στο αλκοόλ και στα βαρβιτουρικά, η θρυλική τραγουδίστρια της Rhythm and Blues λίγες μόλις ημέρες μετά το θάνατο του ανθρώπου που της έδωσε το έναυσμα να ασχοληθεί με τη μουσική, του ανεπανάληπτου Johnny Ottis, του ελληνοαμερικανού Ιωάννη Αλέξανδρου Βελιώτη δηλαδή,  έφυγε, αφήνοντας πίσω της διαχρονικά τραγούδια όπως το At Last!

(protothema)