Η Apple όπως φαίνεται θέλει να αλλάξει την αγορά του σχολικού βιβλίου και όχι μόνο…

Η Apple παρουσίασε μία νέα έκδοση της εφαρμογής iBooks, η οποία θα προσφέρει στους μαθητές μέσα από το iPad, διαδραστικά σχολικά βιβλία για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το νέο iBooks 2 θα μπορεί να εμφανίσει μέσα από τα βιβλία βίντεο και διάφορες άλλες διαδραστικές λειτουργίες,

Για την ώρα δεν είναι σαφές πώς η Apple θα μπορέσει να “μπει” στα σχολεία μιας και τα σχολικά βιβλία θέλουν αρκετό καιρό για να πάρουν έγκριση από το κράτος κι εκτός όμως από αυτό οι μαθητές που έχουν iPads είναι πολύ λίγοι.

Παράλληλα με το iBooks 2 παρουσιάστηκε και η νέα εφαρμογή για Mac, iBook Author, μέσα από την οποία οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους διαδραστικά ηλεκτρονικά βιβλία.

Οι εκδοτικοί οίκοι έχουν κάνει ηλεκτρονικές εκδόσεις των προϊόντων τους εδώ και καιρό όμως μέχρι και πριν λίγο καιρό, δεν υπήρχε καμία συσκευή η οποία μπορούσε να τα οπότε δεν είχαν πολύ ζήτηση μιας και οι υπολογιστές είναι πολύ και δυσκίνητοι για να βολεύουν το μαθητή στο διάβασμα και τα e-book readers όπως το Kindle έχουν μικρές οθόνες και όχι έγχρωμες.

Το iPad, όμως, μπορεί και συνδυάζει και ζωντανά χρώματα και φυσικά φορητότητα οπότε σύμφωνα με την Apple είναι το ιδανικό και γι’ αυτή τη χρήση.

Επίσης η Apple ετοιμάζει και ειδικό τμήμα στο αμερικάνικο iTunes για τα σχολικά βιβλία και από τα πρώτα που θα είναι διαθέσιμα είναι η Βιολογία και Περιβαλλοντική Επιστήμη – από τον Pearson PLC και πέντε από την McGraw-Hill ενώ καθένα από αυτά θα κοστίζει το πολύ 15$.

Τέλος τα σχολεία θα μπορούν να αγοράσουν τα βιβλία για τους μαθητές τους και στη συνέχεια να τους δώσουν τους κωδικούς τους για να τα κατεβάσουν.

Το πιο πιθανό είναι τουλάχιστον για την ώρα η νέα εφαρμογή της Apple να μην προσφέρει υλικό για τις υπόλοιπες χώρες εκτός των ΗΠΑ όμως το πιο πιθανό είναι να δούμε αρκετό στο άμεσο μέλλον άλλωστε σύμφωνα με τον βιογράφο Walter Isaacsson, ο Steve Jobs το τελευταίο έτος της ζωής του είχε βάλει στόχο να αλλάξει ριζικά την αγορά βιβλίων και έψαχνε να βρει τρόπους να παρακάμψει όλη τη διαδικασία κρατικής πιστοποίησης στις ΗΠΑ.

(techit)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook