Μετά από όλα όσα έχουν ειπωθεί για εκείνη και για την σχέση της με τον καπετάνιο του Costa Concordia, η ξανθιά Μολδαβή που δειπνούσε το μοιραίο βράδυ με τον κυβερνήτη- ο οποίος λέγεται ότι κατανάλωσε άφθονες ποσότητες κρασιού- υπερασπίζεται τον εαυτό της, διατείνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο στην σχέση τους και τονίζει ότι ο ρόλος της ήταν αυτός της μεταφράστριας.

«Δεν είμαι η ερωμένη του κυβερνήτη Σκετίνο. Ξέρετε γιατί; Γιατί πάντα δείχνει σε όλους την φωτογραφία της κόρης του όταν ήταν μικρή. Ένας άνδρας που θέλει μια ερωμένη δεν συμπεριφέρεται έτσι…Νιώθω πληγωμένη και εξαπατημένη» λέει μιλώντας σε ιταλική εφημερίδα η Domnica Cemortan.

Αναφερόμενη στο διαβόητο ενσταντανέ από το δείπνο που δημοσιεύθηκε χθες στα περισσότερα ιταλικά και διεθνή ΜΜΕ, δίνοντας τροφή σε διάφορα σενάρια, η 25χρονη κατηγορεί τους ρώσους που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο, υποστηρίζοντας ότι εκείνοι τράβηξαν την επίμαχη φωτογραφία και διηγήθηκαν ένα σωρό αναλήθειες:

«(Είπαν) ότι οι αξιωματικοί έπιναν…ότι ήταν μεθυσμένοι. Πότε; Στα πλοία της εταιρείας Costa Crociere υπάρχουν κάμερες σε κάθε γωνία. Αν πιάσουν κάποιον από το πλήρωμα να πίνει εν ώρα υπηρεσίας τον απολύουν πάραυτα» λέει η νεαρή γυναίκα, συμπληρώνοντας:

«Έκανα την μεταφράστρια. Είχα αγοράσει εγώ η ίδια το εισιτήριό μου» δηλώνει η Μολδαβή, αν και για την αγορά του εισιτηρίου οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες.

\"http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120120/low/newego_LARGE_t_1101_54023125.JPG\"

«Υπάρχουν τουλάχιστον 10 μάρτυρες που μπορούν να επιβεβαιώσουν τα όσα λέω. Είναι αλήθεια ότι την ώρα της πρόσκρουσης, ήταν κάποιοι αξιωματικοί στο τραπέζι μας, στο εστιατόριο της γέφυρας 3. Εκεί τρώνε. Δεν είναι αλήθεια όμως ότι ο καπετάνιος ήταν μαζί μας. Είχε περάσει πριν, είχε μείνει λίγη ώρα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε. Πιστεύω ότι ήταν τουλάχιστον μισή ώρα πριν. Όταν έσβησαν τα φώτα, με τους επιβάτες να ουρλιάζουν, ένας αξιωματικός μου είπε να τον ακολουθήσω στην γέφυρα.

Ήταν αναγκαίο να δώσει οδηγίες στους επιβάτες, υπήρχαν τόσοι ρώσοι στο πλοίο και τα ρώσικα είναι η δεύτερή μου γλώσσα. Φυσικά και ήμουν κοντά στον Σκετίνο (άλλοι λένε ότι την θυμούνται να βρίσκεται κοντά στο πηδάλιο, άλλοι στο διπλανό σαλονάκι). Μετέφραζα αυτά που μου έλεγε να πω (ο καπετάνιος)…Γυρίστε στις καμπίνες, είναι μόνο μια ηλεκτρική βλάβη. Αυτή την φράση την επανέλαβα καμιά δεκαριά φορές…Λυπάμαι δεν μπορούσα να ξέρω τι συνέβαινε».

«Γερό ποτήρι» ο καπετάνιος

«Για μένα ο κυβερνήτης Σκετίνο είναι ένας ήρωας…Πιστεύω ότι έκανε ότι ήταν δυνατό…Είμαι σίγουρη ότι τα μεσάνυχτα ήταν ακόμη στην γέφυρα, γιατί εκείνη την ώρα μας είπε (σ\’ εμένα και σε μια συνάδελφο) να φύγουμε, να εγκαταλείψουμε το πλοίο…Τον ξαναείδα μετά από λίγο στο νησί» τονίζει η 25χρονη.

Οι αποκαλυπτικές δηλώσεις της Μολδαβής, έρχονται σε αντίθεση με τις μαρτυρίες επιβατών. Όπως για παράδειγμα του επιβάτη Άντζελο Φάμπρι, ο οποίος σύμφωνα με την Corriere della Sera, ήταν εκείνος που έβγαλε- τυχαία- την επίμαχη φωτογραφία (στην οποία ωστόσο δεν διακρίνεται ο καπετάνιος). Ο επιβάτης αναφέρει ότι ο καπετάνιος ήπιε μπόλικο κρασί και καθόταν στο ίδιο τραπέζι με την ξανθιά κοπέλα και έναν άλλο αξιωματικό.

\"Η

Η επίμαχη φωτογραφία από το δείπνο (Corriere della Sera).

Από τα όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από τις ανακρίσεις, προκύπτει ότι ο Σκετίνο έμεινε τουλάχιστον μέχρι τις 21.05 την Παρασκευή στο εστιατόριο, πίνοντας άφθονες ποσότητες, ακριβού, κόκκινου κρασιού.

«Επίδειξη ικανοτήτων από τον κυβερνήτη;»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Stampa, o κυβερνήτης έχασε την θέση του στην εταιρεία Costa Crociere η οποία επιπλέον αποφάσισε ότι δεν θα καλύψει τα νομικά του έξοδα. Με άλλα λόγια ο καπετάνιος θα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος τον δικηγόρο του. Ο συνήγορος του Σκετίνο πάντως υποστήριξε ότι ο πελάτης του ενημέρωσε πλήρως και εγκαίρως την εταιρεία για ότι συνέβαινε το μοιραίο βράδυ, κάτι που μεταφράζεται πιθανώς σε επιμερισμό της ευθύνης.

Ο εισαγγελέας Φραντσέσκο Βερούζιο από την πλευρά του «καίει» τον καπετάνιο, δηλώνοντας: «Πέρα από τον χαιρετισμό (τον οποίο φέρεται να επιχείρησε ο καπετάνιος), η υπερβολική προσέγγιση του Costa Concordia στο νησί Τζίλιο μπορεί να αποδοθεί σε μια επίδειξη ικανοτήτων από την πλευρά του Φραντσέσκο Σκετίνο».

(Έθνος)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook