Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA ανέβαλε την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Discovery, που είχε προγραμματιστεί στις 3 Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για τις επισκευές που πραγματοποιούνται σε αυτό.

Δεδομένων των εργασιών που μένουν να γίνουν στην εξωτερική δεξαμενή του διαστημοπλοίου, «αποφασίστηκε η αναβολή της προσεχούς εκτόξευσης μετά το χρονικό περιθώριο που είχε τεθεί, μεταξύ 3ης και 10ης Φεβρουαρίου», διευκρινίζει η υπηρεσία σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.

Η εκτόξευση του Discovery από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι μπορεί να πραγματοποιηθεί το συντομότερο στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η NASA είχε αρχικά αναβάλει την εκτόξευση του Discovery στις 5 Νοεμβρίου εξαιτίας μιας διαρροής υδρογόνου στην εξωτερική δεξαμενή του. Οι υπεύθυνοι της αποστολής ανέβαλαν εκ νέου την εκτόξευση για τα μέσα Δεκεμβρίου πριν καθοριστεί η ημερομηνία της 3ης Φεβρουαρίου. Ο λόγος των αναβολών αυτών είναι ότι οι τεχνικοί υπεύθυνοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για τις επισκευές και κατόπιν τους ελέγχους που απαιτούνται προκειμένου η εκτόξευση να γίνει με ασφάλεια.

ιn.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook