Έντονη ήταν η αντίδραση της Χαμάς σχετικά με τη σύλληψη, την Πέμπτη, του προέδρου του Κοινοβουλίου και μέλους της οργάνωσης Αζιζ Ντουέικ. Κάλεσε τον Μαχμούντ Αμπάς να διακόψει κάθε διαπραγμάτευση με το Ισραήλ.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς αξίωσε την Παρασκευή από τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να αναστείλει κάθε διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, σε αντίδραση για τη χθεσινή (19/01) σύλληψη του προέδρου του Κοινοβουλίου και μέλους της οργάνωσης Αζιζ Ντουέικ.

«Η απάντηση για τη σύλληψη του Αζίζ Ντουέικ θα πρέπει να είναι ο τερματισμός των αποτυχημένων και παράλογων διαπραγματεύσεων. Ουδείς Παλαιστίνιος πρέπει να σφίξει το χέρι του εχθρού, ή του κατακτητή, ο οποίος συλλαμβάνει τα σύμβολα της νομιμότητας και τους βουλευτές», τόνισε ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγια.

«Η συμφιλίωση και ο συντονισμός με τον εχθρό στον τομέα της ασφάλειας είναι ασύμβατες έννοιες», τονίζει ο Χανίγια στις δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας πως «η απάντηση θα πρέπει να είναι να ανοίξουν οι πύλες του Νομοθετικού Συμβουλίου (Κοινοβούλιο) και η πραγματοποίηση μίας νέας κοινοβουλευτικής συνόδου».

Ο Ντουέικ, που προΐσταται του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου που αναδείχθηκε στις εκλογές του 2006 και μέλος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της Χαμάς, συνελήφθη την Πέμπτη από τον ισραηλινό στρατό σε οδόφραγμα στα Κατεχόμενα. Άλλος ένας βουλευτής της Χαμάς, ο Χάλεντ Ταφές συνελήφθη έπειτα από λίγο κοντά στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη.

Με την ευκαιρία, ο Χανίγια εξέφρασε πάλι τη δυσαρέσκειά του «για τη βραδύτητα με την οποία πορεύεται η διαδικασία για την (ενδοπαλαιστινιακή) συμφιλίωση. Εμείς έχουμε συμβάλλει για τη συμφιλίωση και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, όμως δεν έχουμε δει τίποτε σε αντάλλαγμα από την (παλαιστινιακή) κυβέρνηση της Δυτικής Όχθης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook