Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το Σάββατο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 30 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, συζήτησαν θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την απασχόλησης στην Ευρώπη, αλλά και την πορεία του Μεσανατολικού μετά τις επισκέψεις του Παλαιστίνου ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε Λονδίνο και Βερολίνο.

Η κ. Μέρκελ και ο κ. Κάμερον έχουν την πεποίθηση ότι είναι απολύτως αναγκαίο να ενισχυθεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη και να καταπολεμηθεί η ανεργία, κυρίως μεταξύ των νέων, σημειώνεται σε ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία της κατάργησης όλων των εμποδίων στο εσωτερικό εμπόριο της ευρωπαϊκής αγοράς προκειμένου να βελτιωθούν οι προοπτικές ανάπτυξης, προστίθεται.

Στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής, κάλεσαν το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να δείξουν ότι είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν και χαιρέτισαν το «σημαντικό ρόλο της Ιορδανίας» στις συνομιλίες.

Μπαράζ επαφών εν όψει της Συνόδου Κορυφής

Μπαράζ επαφών θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕυ.

Την Κυριακή, θα δεχθεί τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και την Δευτέρα τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Συναντήσεις θα έχει επίσης με τον πρωθυπουργό του Βελγίου και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας.


Newsroom ΔΟΛ