Όσο για τον αποκλεισμό του Βίσιο τόνισε ότι «πριν τον αγώνα ήρθε και με βρήκε και μου είπε ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί η δεν θέλει να αγωνιστεί επικαλούμενος ψυχολογικούς λόγους» με τις φήμες πάντως να θέλουν τον Αυστριακό να βρίσκεται μια ανάσα από την αποχώρηση του από τον Εργοτέλη χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι μέχρι στιγμής.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Νίκου Καραγεωργίου στη συνέντευξη τύπου:

Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του κόντρα στην ΑΕΚ :

«Νομίζω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι που είχε φάσεις και στις δύο εστίες. Η αρχή δεν ήταν καλή για εμάς με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη , κράταγε τον ρυθμό του αγώνα και είχε τον έλεγχο της μπάλας για ένα 20λεπτο. Μετά λίγο ισορροπήσαμε το παιχνίδι χωρίς να δημιουργήσουμε πολλές προϋποθέσεις και εμείς και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό και περισσότερες φάσεις. Θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να δεχτούμε το 2-0 αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και το 2-1. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι έγινε η προσπάθεια από τα παιδιά και δεν μπορώ να έχω κανένα παράπονο από αυτούς. Ότι είχαν να δώσουν το δώσανε. Θέλαμε να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Έστω και ένας βαθμός όμως είναι κάτι που μας ανεβάζει παραπάνω στην βαθμολογία.

Για τον αποκλεισμό του Βίσιο από την αποστολή χωρίς να υπάρχει τραυματισμός του παίκτη ο Νίκος Καραγεωργίου τόνισε :

«Ο Βίσιο πριν τον αγώνα ήρθε και με βρήκε και μου είπε ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί η δεν θέλει να αγωνιστεί επικαλούμενος ψυχολογικούς λόγους. Δεν ένιωθε καλά και δεν ήθελε να παίξει και έτσι έμεινε έξω από την αποστολή. Όταν ένας αθλητής μου λέει ότι δεν νιώθει καλά είναι φυσικό επόμενο να μην παίξει. Είναι δυνατόν να μην τον χρησιμοποιήσεις. Δεν ξέρω τους λόγους θα μιλήσουμε , θα συζητήσουμε αύριο. Πάντως δεν μου έδειξε κάτι καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα».

Για το γεγονός ότι ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε σήμερα την ελλιπέστατη ΑΕΚ :

«Δεν κερδίσαμε και σήμερα αλλά τι να κάνουμε. Όταν μας λείπουν πέντε παίκτες κάθε Κυριακή πώς να κερδίσουμε Ούτε την ΑΕΚ ούτε κανένα δεν μπορούμε να κερδίσουμε όταν λείπουν οι παίκτες μας. Όταν είναι υγιείς όλοι οι παίκτες μπορείς να κερδίσεις. Έτσι θα γινόταν και σήμερα αλλά τι να κάνουμε αυτά συμβαίνουν στον Εργοτέλη. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ και όποιος παίκτης και να παίξει η φανέλα είναι βαριά. Αυτό παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των ίδιων των παικτών που φοράνε την φανέλα και στον αντίπαλο εξίσου ακόμα σημαντικό. Ερασιτέχνες παίκτες να κατεβάσει η ΑΕΚ θα πρέπει να έχεις ψυχικά αποθέματα και καλούς παίκτες μέσα στο γήπεδο για να μπορέσεις να την κερδίσεις.

Για το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε τον Νίκο Κατσικοκέρη από την αρχή του αγώνα :

«Έτσι είναι οι προπονητές. Κάνουν κάποιες σκέψεις για να αντιμετωπίσουν τον εκάστοτε αντίπαλο με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο Στην δικιά μου σκέψη ήταν ότι ο Φραγκουλάκης θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα συγκλίνοντας προς τα μέσα για να ελέγχουμε το παιχνίδι άσχετα αυτό αν πέτυχε η δεν πέτυχε. Μπήκε ο Κατσικοκέρης και μας έδωσε μια ζωντάνια . Είναι φυσιολογικό ένας παίκτης που έρχεται από τον πάγκο να δίνει το κάτι παραπάνω. Επειδή κάθομαι στον πάγκο και διαβάζω το παιχνίδι και βλέπω ποιες είναι οι αδυναμίες θα πρέπει πάντα αυτοί που μπαίνουν στο ματς να δίνουν το κάτι παραπάνω. Αυτό συναίβει με τον Κατσικοκέρη όπως συνέβη και με τον Γιαλούση που ήταν πάρα πολύ καλός σήμερα στο διάστημα που έπαιξε».

Για το αν υπάρχει θέμα αποχώρησης του Λεάλ και μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ :

«Σε μια μεταγραφή υπάρχουν και οι οικονομικοί όροι στους οποίους εγώ δεν έχω καμιά ευθύνη. Εγώ έχω το αγωνιστικό κομμάτι. Αλλά επειδή προσπαθούμε να συνεργαστούμε και να συνεννοηθούμε σε αυτό το θέμα με την διοίκηση , θεωρώ ότι αν έρθει για τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της ομάδας μια ικανοποιητική πρόταση , θα συζητηθεί , θα αξιολογηθεί και εν συνεχεία θα αποφασίσει η διοίκηση αν θα πρέπει να πουληθεί ο παίκτης».

Για το εάν θα γίνει μεταγραφή στον Εργοτέλη μέσα στις επόμενες ημέρες :

«Εάν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας παραμείνει ως έχει δεν θα αποκτηθεί κάποιος παίκτης. Εάν αλλάξουν τα δεδομένα και φύγει κάποιος παίκτης τότε θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν αντικαταστάτη. Από τα τμήματα υποδομής δεν έχουμε αυτή την στιγμή κάποιον παίκτη να ανεβάσουμε. Έχουμε ήδη έναν νεαρό ποδοσφαιριστή από τα αριστερά της άμυνας τον οποίο τον έχουμε από την αρχή του καλοκαιριού στην ομάδα . Εάν ο Βίσιο θέλει να φύγει θα πρέπει να τον αντικαταστήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί στην αριστερή πλευρά της άμυνας δεν έχουμε κανένα ποδοσφαιριστή. Σήμερα έπαιξε εξ ανάγκης ο Σασιασβίλι στην θέση του Βίσιο.

«Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει»

Σαν κατάθεση ψυχής για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ έμοιαζε η συνέντευξη τύπου του Νίκου Κωστένογλου μετά το τέλος του ματς με τον τεχνικό της «Ένωσης» να εκπέμπει SOS για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του και να στέκεται ελάχιστα στο αγωνιστικό κομμάτι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ :

Για την κατάσταση στην ομάδα:

«Σκοινοβατούμε κάθε μέρα. Κάτι πρέπει να γίνει σύντομα στην ΑΕΚ. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει καθημερινά. Πάγια θέση μου είναι όχι σε μεταγραφές, αλλά τώρα χάνουμε παίκτες από το ρόστερ και δεν μπορούμε να προωθήσουμε άλλους από τις ακαδημίες. Όσους έχουμε, τους αξιοποιούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Η ΑΕΚ είναι σε πολύ δύσκολη θέση και γι’ αυτό λέω συγχαρητήρια στα παιδιά. Δεν θέλω μιζέρια, παρότι έχουμε πρωτόγνωρα προβλήματα για την ιστορία και το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Πρέπει να βρεθεί μια λύση και σύντομα. Υπερβάλλουν εαυτούς τα παιδιά. Στο β’ μέρος θα μπορούσαμε να κάνουμε το 0-2, αλλά δεν το πετύχαμε. Καθημερινά ξεκινά η προπόνηση και δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και να δραστηριοποιηθούν κάποιοι. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πικραμένοι γιατί έβαλαν πολλά λεφτά και τα έχασαν».

Για την επόμενη μέρα:

«Δεν θέλω μιζέρια και ευτυχώς σήμερα σταθήκαμε στο ύψος μας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Θεωρώ ότι όσες και αν είναι οι δύσκολες συνθήκες, είμαστε στην ΑΕΚ και πρέπει να φέρουμε την αποστολή μας εις πέραν. Δεν θέλω σκυμμένα κεφάλια και μιζέρια, ακόμη και αν περνάμε δύσκολα. Στεναχωριέμαι που δεν κερδίσαμε. Εύκολα μπορεί να αλλάξει ένα ματς. Θα μπορούσαμε να νικήσουμε εύκολα σήμερα. Έχουμε μια σταθερή πορεία και εικόνα, παρότι περνάμε πολύ δύσκολα».

Για το παιχνίδι:

«Ξεκινήσαμε καλά το ματς. Μέχρι το 20’-25’ είχαμε τον έλεγχο, αλλά μετά ισορρόπησε ο Εργοτέλης. Στο τέλος του ημιχρόνου είχαμε μια αναγκαστική αλλαγή που μας άλλαξε τα σχέδια. Μετά, στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε το γκολ και είχαμε δύο κλασικές ευκαιρίες για το 0-2 με τον Σιαλμά και την αντεπίθεση του Λαγού. Στην εξέλιξη της δεύτερης φάσης φάγαμε το γκολ και μετά ο Εργοτέλης για πέντε λεπτά είχε την υπεροχή και θα μπορούσαμε να χάσουμε κιόλας το ματς. Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες μου. Παίξαμε μια μια ενδεκάδα αναγκαστικών αλλαγών σε κάποιες θέσεις. Κατέβαλαν όλα τα παιδιά μεγάλη προσπάθεια. Είμαι ικανοποιημένος από τους νέους. Γενικώς τα παιδιά έδειξαν καλή εικόνα. Ο Εργοτέλης είναι πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, μια ομάδα με ίδιο προπονητή για πολλά χρόνια και σταθερή παρουσία στο πρωτάθλημα, την οποία δεν μπορείς να νικήσεις εύκολα εντός ή εκτός έδρας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook