Ο Α.Ο. Χανιά δείχνει ότι βαδίζει σε ένα νέο δρόμο και δεν ξεχνάει αυτούς που πρόσφεραν στην ομάδα κατά το παρελθόν.

Γι’ αυτό το λόγο η διοίκηση των «μπλε» πριν το παιχνίδι με τον Ρούβα θα βραβεύσει τον μεγάλο γκολτζή, Γιώργο Μαλαμαδάκη (στη συλλεκτική φωτογραφία από αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, που έληξε 7-2 υπέρ των Πειραιωτών).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΟΧ:

«Ο άνθρωπος – γκολ

Γιώργος Μαλαμαδάκης:        

Ο κορυφαίος Χανιώτης σκόρερ όλων των εποχών. Ο άνθρωπος – γκολ, ο εκπορθητής των διχτύων, ο γκολεαντόρ του ΑΟΧ, φόρεσε και τίμησε για 11 χρόνια την μπλε φανέλα, σημειώνοντας αμέτρητα γκολ στην Β’, στην Γ’ Εθνική και στο Περιφερειακό. Ο Γιώργος είναι κομμάτι της ιστορίας της ομάδας μας, αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του ΑΟΧ, σημαία που ποτέ δεν υπεστάλη.

Ήξερε την τέχνη του γκολ όσο κανένας άλλος, είχε ερωτική σχέση με τα δίχτυα, αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον φόβο και τον τρόμο των τερματοφυλάκων και των αμυντικών.

Ήρθε από την Ιωνία – και αφού είχε δοθεί στον Παναθηναϊκό – παραχωρήθηκε στον Α.Ο. ΧΑΝΙΑ σε ηλικία 19 ετών την περίοδο 1978-79 στην Β’ Εθνική και αγωνίσθηκε για επτά σερί χρόνια, ακολούθησε ο Εργοτέλης ένα χρόνο και η ΕΑΡ για δύο και επέστρεψε στον ΑΟΧ το 1988-89 μέχρι και την σεζόν 1991-92. Τα τελευταία του γκολ τα πέτυχε με τον ΑΟΧ στο νικηφόρο αγώνα του φινάλε του πρωταθλήματος με την Επισκοπή (5-1) σκοράροντας δύο φορές.

Ο Α.Ο. ΧΑΝΙΑ σαν ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο αυτόν ποδοσφαιριστή με την μεγάλη διαδρομή και στο πλαίσιο της υποχρέωσης που έχει απέναντι στους παλαίμαχους που αγωνίσθηκαν με τη φανέλα της ομάδας μας, βραβεύει αύριο, πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ρούβα, τον Γιώργο Μαλαμαδάκη».

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook