Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 16.30μ.μ. στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Ενίσχυση της ρευστότητας των εξαγωγικών επιχειρήσεων – Πρόγραμμα «ΟΑΕΠ – Εξωστρέφεια» και κατά τη διάρκειά της οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να ενημερωθούν άμεσα από τα στελέχη της Διοίκησης του ΟΑΕΠ και των συνεργαζόμενων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σχετικά με τους τρόπους ένταξης στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – ΟΑΕΠ» εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την ενίσχυση των εξαγωγών που ήδη αποδίδει καρπούς, καθώς μέσα στους 10 πρώτους μήνες του 2011 σημειώνεται αύξηση, ύψους 11,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσω του Προγράμματος ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ μπορούν οι επιχειρήσεις να ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους και να εξασφαλίσουν ταυτόχρονα ισόποση χρηματική κάλυψη των ασφαλισμένων τιμολογίων, έως 200.000 € για 4 μήνες και με ευνοϊκό επιτόκιο, χωρίς να απαιτούνται από τις Τράπεζες εμπράγματες εξασφαλίσεις, αλλά μόνο η ασφάλισή τους στον ΟΑΕΠ.

Οι Τράπεζες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα είναι οι εξής:
MARFIN BANK
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
EUROBANK
ALPHA BANK
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης 2810 343458, 2810 341096, [email protected].

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook