Την έντονη αντίθεσή του στην κατάρτηση του εκπροσώπου του Δήμου Ηρακλείου απο το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, εκφράζει ο δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης σε επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό κ.Χρυσοχοίδη.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ.Κουράκης αναφέρει τα εξής :

\” Κύριε Υπουργέ. Με έκπληξη, απορία αλλά και έντονο προβληματισμό, πληροφορηθήκαμε από τον τύπο την ύπαρξη Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο αναδιαρθρώνεται το Δ.Σ του ΟΛΗ ΑΕ (Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου) με την κατάργηση του εκπροσώπου του Δήμου Ηρακλείου.

Είναι πραγματικά αδιανόητο όταν η φιλοσοφία και η πεμπτουσία της δημιουργίας του Καλλικράτη βασίζεται στη διεύρυνση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την πλευρά του Υπουργείου να υποβαθμίζεται τόσο ο ρόλος όσο και οι δυνατότητες του θεσμού.

Πώς είναι δυνατόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση να «εξοστρακίζεται» από τον φυσικό της χώρο, όταν πόλη και λιμάνι αποτελούν μία ενότητα και όταν ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης πρέπει να επιδιώκονται παράλληλες και συμπληρωματικές αναπτυξιακές στρατηγικές αλλά και λειτουργίες.

Ιδιαίτερα μάλιστα σε μία πόλη όπως το Ηράκλειο όπου το λιμάνι συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τον αγροτικό τομέα.

Πέραν της δεοντολογίας και του αδιαμφισβήτητου ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μονομερείς ενέργειες όπως αυτή αμφισβητούν τους κανόνες της Δημοκρατικής Λειτουργίας, της εκπροσώπησης των τοπικών κοινωνιών και του σεβασμού των θεσμών.

Οι θέσεις μας δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με τις επιλογές προσώπων και αποτελούν καθαρά θεσμική παρέμβαση.

Ελπίζω κ. Υπουργέ, ότι η πράξη αυτή δεν υποκρύπτει άλλου τύπου σχεδιασμούς, ούτε αποτελεί προσωπική επιλογή αλλά ότι απλά διέφυγε της προσοχής σας.

Θεωρούμε όμως επιβεβλημένο να επανορθώσει άμεσα το Υπουργείο και να κάνει το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από την αποκατάσταση της θεσμικής παρουσίας του Δήμου Ηρακλείου στον ΟΛΗ.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook