Ακυρώθηκε το σχολείο εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ, μετά από ομαδική παραίτηση των εκπαιδευομένων αστυνομικών που συμμετείχαν προκειμένου να στελεχώσουν το τμήμα της ΕΚΑΜ Κρήτης. Την ίδια στιγμή μια νεότερη διαταγή έρχεται να το ξανασχηματίσει, αφού επαναδημοσιεύτηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην εκπαίδευση για τον ίδιο λόγο, μάλιστα έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ για να ξεκαθαριστούν τα αίτια της πρώτης ακύρωσης.

Συγκεκριμένα, στο σχολείο που ακυρώθηκε ξεκίνησαν 77 αστυνομικοί με ένα μεγάλο αριθμό να κόβεται από την πρώτη εβδομάδα μέσα από τα πρώτα τεστ. Την δεύτερη εβδομάδα της εκπαίδευσης, από τους εναπομείναντες εκπαιδευόμενους, την π. Πέμπτη παραιτήθηκαν 22, με αποτέλεσμα να μείνουν μόλις 8 εκπαιδευόμενοι, αριθμός με τον οποίο δεν μπορούσε να συνεχιστεί η εκπαίδευση, με αποτέλεσμα τη διακοπή του σχολείου.

Η ομαδική παραίτηση των εκπαιδευομένων αστυνομικών από το σχολείο της ΕΚΑΜ, δημιουργεί προβληματισμό και για το λόγο αυτό διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα αίτια αυτής της ενέργειας.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην ακύρωση του σχολείου μοιάζουν να είναι περισσότεροι του ενός, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν διάφορες πηγές.

Ένας από τους λόγους της ακύρωσης, του πρώτου σχολείου εκπαίδευσης φαίνεται να αφορά την ίδια την υπηρεσία της ΕΚΑΜ που φέρεται να μην επιθυμεί τη δημιουργία κλιμακίου στην Κρήτη και για το λόγο αυτό οι εκπαιδευτές στην Αμυγδαλέζα έδειξαν πέραν του δέοντος «σκληρότητα» στους εκπαιδευόμενους, προσβάλλοντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την αξιοπρέπειά τους.

Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους να ζητούν την αλλαγή των εκπαιδευτών προκειμένου να συνεχιστεί το σχολείο, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό.

Ωστόσο, όπως ήδη είναι γνωστό σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα η έδρα της ΕΚΑΜ Κρήτης πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Ρέθυμνο, κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν είναι αρεστό στο Ηράκλειο, το οποίο και είχε διεκδικήσει την έδρα της υπηρεσίας.

Όσον αφορά τη νεότερη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ., επαναδημοσιεύθηκε η κατάθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέα συμμετοχή αστυνομικών προκειμένου να στελεχωθεί η ΕΚΑΜ Κρήτης, που σύμφωνα με το Ρεθεμνιώτη Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Όθωνα δεν τίθεται θέμα μη δημιουργίας της.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις έως την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ενώ η επιλογή τους θα γίνει στην Αθήνα από 30 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου.

Πάντως σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι στο νέο σχολείο, που πρόκειται να λειτουργήσει από τις αρχές του ερχόμενου μήνα, δικαιούνται να συμμετέχουν και οι εκπαιδευόμενοι του προηγούμενου, οι ίδιοι δε φαίνεται να δείχνουν μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για το θέμα. Πάντως ήδη θεωρείται βέβαιον, ότι τα παρατράγουδα με τους προηγούμενους εκπαιδευτές αποτελούν παρελθόν, αφού κατά πάσα πιθανότητα ή αντικατασταθούν ή θα αλλάξουν στάση.

Όσον αφορά στο θέμα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανόλης Όθωνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ίδρυση κλιμακίου ΕΚΑΜ στην Κρήτη είναι απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, έχει θεσμοθετηθεί με ειδικό Προεδρικό Διάταγμα και θα υλοποιηθεί.

Πράγματι, κατά την εκπαίδευση των στελεχών της αστυνομίας που δήλωσαν συμμετοχή για να στελεχώσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία υπήρξε αποχώρηση αριθμού ατόμων που καθιστά επιβεβλημένη την επανάληψη της σχετικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού τα εναπομείναντα άτομα δεν επαρκούν για την πλήρη στελέχωσή της.

Για το λόγο αυτό, εκδόθηκε ήδη νέα διαταγή για την εκδήλωση συμμετοχής άλλων ατόμων στη διαδικασία εκπαίδευσης, η οποία θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Όσον αφορά τους λόγους αποχώρησης τόσο μεγάλου αριθμού στελεχών από την πολύμηνη εκπαίδευση, θα διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση.»

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook