Για "χλιδάτη ζωή" κατηγορεί τον Νίκο Παπανδρέου, εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"  η οποία δημοσιεύει φωτογραφίες πολυτελούς μεζονέτας, στην οποία διαμένει ο αδερφός του τέως πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η χλιδή στην οποία ζει ο συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου, ανάγκασε τον Γιώργο Παπανδρέου να τον υπερασπιστεί πρόωρα από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, λόγω των αποκαλύψεων που πίστευε ότι θα έρθουν.

"Για τις άνανδρες και ανήθικες επιθέσεις στην οικογένειά μου απαντώ με μια φράση του Ανδρέα: Εμένα θέλετε να χτυπήσετε; Εδώ είμαι. Χτυπήστε εμένα" είχε πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", ο Νίκος Παπανδρέου τον τελευταίο χρόνο μετακόμισε από διαμέρισμα 150 τετραγωνικών στα Βριλήσσια σε μια αχανή βίλα 530 τετραγωνικών στην  Εκάλη.

 

Η βίλα, αγοράστηκε πρόσφατα έναντι 1.3 εκατ. ευρώ, από επιχειρηματία φίλο του κ. Παπανδρέου, ο οποίος του την νοίκιασε (το ενοίκιο για ένα τέτοιο σπίτι αγγίζει τα 6.000 ευρώ).

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Νίκος Παπανδρέου και η σύζυγός του μετακινούνται με μια ασημί  porsche carrera cabrio αξίας 140.000 ευρώ, ενώ δημοσιεύει φωτογραφία και μιας BMW, αναφέροντας ότι και τα δύο αυτοκίνητα ανήκουν σε εταιρείες χρονομίσθωσης.

 

 

Οι φωτογραφίες από το "Πρώτο Θέμα"

Τι απαντά ο Νίκος Παπανδρέου

Ο Νίκος Παπανδρέου απάντησε στην εφημερίδα, με επιστολή του στο Smartpost.gr, κάνοντας λόγο για λασπολογία κατά της οικογένειάς του.

Μάλιστα σημειώνει ότι το πολυτελές αυτοκίνητο, που φωτογράφισε δημοσιογράφος της εφημερίδας ανήκει σε φίλο του.

Με αρκετή διάθεση ειρωνείας, ο κ. Παπανδρέου, δηλώνει πρόθυμος να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλει τα τελευταία 10 χρόνια.

Ολόκληρη η επιστολή

"Εδώ και ενάμισυ χρόνο περίπου διάφορα μπλογκ και εφημερίδες ασχολούνται επιμελώς με το πρόσωπό μου, χωρίς φυσικά να προσκομίζουν στοιχεία. Το σημερινό εξώφυλλο είναι στην ίδια γραμμή με τα μπλογκ. Μόνο σκοπό που έχουν είναι – υποθέτω – να αποτελειώσουν δια της λασπολογόιας, το επώνυμο «Παπανδρέου» μια και καλή.

Πρώτ’ απ’ όλα προφανώς είμαι υπό απίστευτη παρακολούθηση επειδή για μια μέρα που επισκέπτης πάρκαρε το αμάξι του στα γκαράζ μου, προλάβατε να βγάλετε φωτογραφία με αυτό, υπονοώντας ότι μου ανήκει.

Φυσικά και δεν μου ανήκει. Όπως και δεν μου ανήκει ένα 4×4 BMW, όπως υπονοείτε στο εξώφυλλο. Έχω ένα οικογενειακό VOLVO του 2003. Όμως σημειώνω ότι ποτέ δεν κάνατε το κόπο να με ρωτήσετε αν μου ανήκει το πολυτελές αμάξι που φωτογραφίσατε ή αν μου ανήκει η μεζονέτα στην οποία διαμένω. Ένα τηλεφώνημα; Δικό σου το αμάξι Νίκο; Όχι. Δικό σου το σπίτι; Όχι. Έχεις Porsche; Όχι. Έχεις BMW 4×4; Όχι.

Αν προέρχονταν από τα πολυπληθή δεξιά μπλογκ, ίσως θα το καταλάβαινα. Από σοβαρή εφημερίδα, ένα απλό τηλεφώνημα σε μένα δεν θα ήταν το σωστό και δεοντολογικό; Ιδιαιτέρως σε μια δύσκολη εποχή (για την οποία έχω γράψει πολλές φορές και έχω προτείνει λύσεις) δεν πρέπει να προσέχουμε τι λέμε για ανθρώπους με επώνυμα; Προς τι αυτή η κακία; Προς τι αυτή η επιμονή;

Πραγματικά δύσκολα καταλαβαίνω την τόση κακία. Αν θέλετε, με χαρά να σας δώσω και τα τελευταία δέκα χρόνια των φορολογικών μου δηλώσεων, να δείτε από κοντά. Είμαι φυσικά υπέρ του πόθεν αίσχες για όλους. Μήπως να κάντε το πρώτο βήμα εσείς;

Μάλιστα γνωρίζω ότι έχετε ή είχατε στα χέρια σας – σας το έφερε «δημοσιογράφος» – αντίγραφο του ενοικιαστηρίου του σπιτιού. Μεγάλη αμαρτία φαίνεται να διαμένω στην Εκάλη! Που θα προτιμούσατε; Στο πατρικό στο Π Ψυχικό; Στο Καστρί του παππού; Σε ποια μαγαζιά επιτρέπεται να πηγαίνω; Με τι αμάξι να κυκλοφορώ και με πόσα κυβικά; Τι ποτό επιτρέπεται να πίνω ως αδερφός (γιος, εγγονός –διαλέξτε και πάρτε) πρωθυπουργού; Ρετσίνα; Κρασί ελληνικό; Αν είναι ιταλικό; Γαλλικό; Από Χιλή; Σε ποιές χώρες μπορώ να ταξιδεύω; Και με ποια εταιρεία; Και σε ποια θέση; Τσιγάρο; Τι μάρκα;

Ούτε το σπίτι είναι δικό μου, ούτε το πολυτελές αμάξι. Ποτέ δεν μου άρεσαν αυτά άλλωστε και δεν συνάδουν με την φύση μου.

Φυσικά σημειώστε ότι δεν έχω δημόσια θέση, δεν πληρώνομαι από τους φορολογούμενους και κάνω τα πάντα να μην επιβαρύνω ποτέ το δημόσιο. Ξέρω ότι δεν σας πείθω. Αλλά για την τιμή των όπλων δεν μπορώ να μη απαντήσω, έστω και μια φορά".