Trend που καλά κρατεί εδώ και καιρό αποτελούν τα γυαλιά μυωπίας λεγόμενα και nerdy ή geeky glasses. Βρείτε ένα ζευγάρι και για εσάς!

Τα βλέπετε γύρω σας, σε πολλούς αγαπημένους celebrities και στα editorials των περιοδικών: cat-eye, σταγόνα, τετράγωνα, στρογγυλά, οβάλ, ταρταρούγα, μεταλλικά, κοκάλινα.. Vintage-esque, minimal, statement, μοντέρνα – τόσες επιλογές! Ποιο είναι όμως το σχέδιο που σας ταιριάζει; Πώς θα γίνουν κομμάτι της εμφάνισής σας χωρίς να μοιάζετε με κοινότυπη απομίμηση της hipster κουλτούρας;

Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα καινούργιο ζευγάρι γυαλιών οράσεως και προβληματίζεστε ποιος σκελετός ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας σχήμα προσώπου διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές στιλιστική άποψη.

1. Οβάλ πρόσωπο
Τυχεροί! Το ωοειδές πρόσωπο σας δίνει τη μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή ενός σκελετού – μπορείτε να φορέσετε σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα. Επιλέξτε βασικά ένα σκελετό που θα είναι λίγο φαρδύτερος από το φαρδύτερο τμήμα του δικού σας προσώπου. Φροντίστε επίσης, το μέγεθος του να είναι ανάλογο προς το μέγεθος του προσώπου σας αλλά και το σωματικό σας βάρος.

\"\"
Alexa Chung

2. Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού
Στόχος σας είναι να προσθέσετε πλάτος στο μέτωπο και στο σαγόνι και να «ελαττώσετε» το φάρδος στα ζυγωματικά. Επιλέξτε σκελετούς που δεν είναι φαρδύτεροι από το ζυγωματικά και με απαλή καμπυλότητα. Τετράγωνοι σκελετοί ή ευθείς πάνω και στρογγυλευμένοι στο κάτω μέρος είναι επίσης καλές επιλογές. Αποφύγετε τα πλαϊνά διακοσμητικά, τα οποία τονίζουν το πλάτος των ζυγωματικών σας.

\"\"

3. Στρογγυλό πρόσωπο
Καλό είναι να δώσετε την εντύπωση μακρύτερου και λεπτότερου προσώπου. Ο ιδανικότερος σκελετός για σας είναι πλατύς ορθογώνιος και στενός (δηλ με μικρό ύψος). Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης και αλλά γεωμετρικά σχήματα με έντονες γωνίες για να εξισορροπήσετε την στρογγυλάδα του προσώπου σας αλλά πάντα με χαμηλό ύψος. Ένα στήριγμα μύτης που βρίσκεται στο επάνω μέρος του σκελετού ή είναι διαφανές (ή και τα δύο) μπορεί επίσης να προσθέσει μήκος.

\"\"
Leighton Meester

4. Τετράγωνο πρόσωπο
Σκοπός σας είναι να αμβλύνετε τις έντονες γωνίες σας και να δώσετε την εντύπωση μακρύτερου προσώπου. Επιλέξτε οβάλ σκελετό ή γεωμετρικά σχήματα με ελαφρώς στρογγυλευμένες γωνίες. Δοκιμάστε επίσης και σκελετό σε στυλ «γάτας». Πλαϊνά στηρίγματα που βρίσκονται πάνω από το επίπεδο των ματιών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην εντύπωση επιμήκυνσης που αναζητάτε. Ένα στήριγμα μύτης που βρίσκεται κοντά στο επάνω μέρος του σκελετού ή είναι διαφανές (ή και τα δύο) μπορεί επίσης να προσθέσει μήκος.

\"\"
Brad Pitt

5. Τριγωνικό πρόσωπο (σχήμα αχλάδι)
Εσείς θέλετε να προσθέσετε πλάτος στο μέτωπο και να μετριάσετε το φάρδος στο σαγόνι. Διαλέξτε σχήμα σκελετού με έντονη εξωτερική πάνω γωνία. Για τις γυναίκες, ο σκελετός στυλ «γάτας» είναι ιδιαίτερα κολακευτικός. Γυαλιά χωρίς σκελετό στο κάτω μέρος είναι επίσης καλή επιλογή. Σκελετοί με πλαϊνά και στήριγμα μύτης που βρίσκονται ψηλά στο επάνω μέρος του σκελετού κολακεύουν επιπλέον αυτό το σχήμα προσώπου.

\"\"

6. Ανάποδο τριγωνικό πρόσωπο (σχήμα καρδιάς)
Για να δώσετε πλάτος στο σαγόνι και να μετριάσετε το φάρδος στο μέτωπο, διαλέξτε σκελετούς με έντονη εξωτερική κάτω γωνία. Aviator και «παπιγιόν» σχήματα είναι καλές επιλογές. Το ορθογώνιο σχήμα είναι επίσης καλό για σας. Προτιμήστε ιδιαίτερα αυτά με στρογγυλεμένες τις επάνω άκρες και τετραγωνισμένες τις κάτω. Δοκιμάστε ακόμη επίσης αν σαςαρέσουν και γυαλιά χωρίς σκελετό. Πλαϊνά και στήριγμα μύτης που βρίσκονται στο κέντρο του σκελετού κολακεύουν και εξισορροπούν ακόμη περισσότερο το πρόσωπό σας.

\"\"

7. Μακρόστενο πρόσωπο
Προκειμένου να μετριάσετε το μάκρος και την έλλειψη φάρδους, επιλέξτε στρογγυλούς σκελετούς η γεωμετρικά σχήματα με μεγάλο ύψος. Διακοσμητικά στα πλαϊνά και με έντονα αντίθετα χρώματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν . Το φάρδος τους πρέπει να είναι όσο το φαρδύτερο σημείο του προσώπου σας και όχι φαρδύτερο γιατί θα το κάνουν να φαίνεται ακόμη στενότερο. Γυαλιά με το επάνω ή το κάτω μέρος μόνο χωρίς σκελετό «σπάνε» επίσης την αίσθηση του μήκους. Τέλος, προτιμήστε πλαϊνά και στήριγμα μύτης που βρίσκονται στο κέντρο του σκελετού.

\"\"
Sharon Stone

Extra tips:

• Τα γυαλιά θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το καλύτερο σας χαρακτηριστικό (μπλε σκελετός για να τονίζει τα μπλε μάτια σας).

• Μην ταιριάζετε πάντοτε απόλυτα τα ρούχα σας με τα γυαλιά σας. Ιδίως σε ιδιαίτερα ή έντονα χρώματα. Πχ ροζ μπλούζα με ροζ γυαλιά… Προτιμήστε καλύτερα άσπρα. Για ουδέτερα χρώματα όμως όπως καφέ ή μαύρο δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός.

Επιμέρους χαρακτηριστικά του προσώπου επηρεάζουν επίσης το σχήμα του σκελετού που σας ταιριάζει καλύτερα.

Γυναίκες με μικρά πρόσωπα και λεπτά χαρακτηριστικά έχουν συχνά πρόβλημα στο να βρουν γυαλιά που δεν επισκιάζουν τα χαρακτηριστικά τους. Καμιά φορά τα «μοδάτα» υπερμεγέθη γυαλιά που τόσο σας αρέσουν δεν κάνουν για το πρόσωπό σας και θα πρέπει να δοκιμάσετε κάποια όχι τόσο statement επιλογή. Η μόδα δυστυχώς δεν μας κολακεύει πάντοτε.

Σημαντικό ρόλο παίζει καμιά φορά-αν όχι πάντα και η απόχρωση του δέρματός μας.

Αν έχετε ανοιχτόχρωμο /σταρένιο τύπο δέρματος είστε ευνοημένοι γιατί σας ταιριάζουν όλα τα χρώματα σκελετών. Σε μελαχρινά δέρματα ταιριάζουν τα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το ροζ, και οι αποχρώσεις του καφέ. Τέλος, σε ανθρώπους με απόχρωση του ροζ ταιριάζουν τα δροσερά χρώματα όπως πράσινο, κίτρινο και καφέ.

*Chiconomic style tip: Είστε vintage lovers; Μία πρωτότυπη, οικονομική και συνάμα μοδάτη λύση είναι να επισκεφτείτε τα βιντατζάδικα της Αθήνας που βρίσκονται στο Ψυρρή και στο Μοναστηράκι. Εκεί θα βρείτε άπειρα γυαλιά ηλίου σε τιμές που δεν φαντάζεστε. Από 10 ευρώ μέχρι 800 αν πρόκειται για συλλεκτικό designer μοντέλο και αμεταχείριστο. Διαφορετικά αν δεν σας ενοχλεί να αγοράσετε γυαλιά από 2ο χέρι οι επιλογές κάτω των 50 ευρώ θα σας συναρπάσουν. Πρωτότυποι και ιδιαίτεροι σκελετοί που τραβάνε τα βλέμματα παραπέμποντας σε άλλη εποχή είναι must για τη fashionista που τολμά. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε ένα extreme γυαλί ηλίου εποχής και να αλλάξετε φακούς μετατρέποντάς το σε οράσεως αφήνοντας τους γύρω σας να αναρωτιούνται! Το Jenny.gr το τόλμησε και σας το προτείνει ανεπιφύλακτα.

\"\"

Δείτε και ένα υπέροχο vintage video. Τα γυαλιά ήταν πάντοτε θέμα στυλ!

(jenny)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook