Συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν σήμερα και αύριο στη Νέα Υόρκη ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Παραγωγική συνάντηση επιδιώκει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος θα ανακοινώσει την Τετάρτη τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του γ.γ., «τα Ηνωμένα Έθνη παρέχουν κάθε δυνατή υποστήριξη σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Ο Γενικός Γραμματέας προσβλέπει σε μια παραγωγική συνάντηση και σε απτή πρόοδο. Μετέφερε τις προσδοκίες του προς τους ηγέτες για επίλυση του ζητήματος. Πιστεύει ότι με πολιτική βούληση και δέσμευση των δύο ηγετών, μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί μια τόσο αναγκαία επίλυση του προβλήματος στην Κύπρο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θα κινηθεί στο πλαίσιο της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου, που περιλαμβάνει τη μη αποδοχή χρονοδιαγραμμάτων, επιδιαιτησίας ή σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συμφωνία στα ουσιώδη θέματα που αφορούν τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook