Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της λίστας των μεγαλύτερων οφειλετών του Δημοσίου, αν και αυτή την φορά, όπως την προηγούμενη, τα ονόματα και τα ποσά μπορούν να χαρακτηριστούν ως "εικονικά" καθώς αφορούν περιπτώσεις για τις οποίες το Δημόσιο δνε πρόκειται να εισπράξει ούτε ευρώ !!!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πρώτου στην λίστα, κ.Νίκου Κασιμάτη, με συνολική οφειλή σχεδόν ενός δις ευρώ, ο οποίος, όχι μόνο δεν πρόκειται να πληρώσει, αλλά επιπλέον τρέφεται και κοιμάται "δημοσία δαπάνη" καθώς βρίσκεται στην φυλακή.

Όπως γράφει η "iefimerida" "ο οικονομολόγος Νικόλαος Κασιμάτης, είναι ο πρώτος στην λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών έχοντας χρέη σχεδόν 952 εκ. ευρώ, για τα οποία καλείται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 504 ετών!

Ο 57χρονος Θεσσαλονικιός εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών, ενώ έφτασε να χρωστά το ποσό των 952.087.781 ευρώ, χρησιμοποιώντας την μέθοδο των εικονικών τιμολογίων.

Στις πρώτες 15 θέσεις της λίστας Βενιζέλου με τους πρωταγωνιστές της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα βρίσκονται παλιοί γνώριμοι του Νίκου Κασιμάτη από το κύκλωμα που συμμετείχε με συνολικές οφειλές περί τα 2,5 δισ. ευρώ.

Οι αρχές αποδίδουν στον Νίκο Κασιμάτη, ρόλο συντονιστή σε μια επιχείρηση με μέλη εφοριακούς και ιδιώτες από τη δράση του οποίου η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογιζόταν το 2002 σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δραχμές."