Παγχανιώτικο κάλεσμα για να λάβουν μέρος στην πανδημοτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και που διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, με την ομόφωνη στήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων, για την προστασία των Αγίων Αποστόλων απευθύνει με επιστολή του ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανόλης Σκουλάκης.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Χανίων τονίζει πως η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει στόχο να στείλει το δυναμικό μήνυμα του Χανιώτικου λαού ότι οι Άγιοι Απόστολοι ανήκουν και πρέπει να συνεχίσουν να ανήκουν σε όλους.

Το πλήρες κείμενο της επιστολή του κ. Σκουλάκη έχει ως έξης:

"Ο Δήμος Χανίων διαθέτει, όπως όλοι φυσικά γνωρίζετε, ένα πλούσιο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον με ξεχωριστή γεωμορφολογία, με έντονες αντιθέσεις και πολλές περιοχές με υψηλή οικολογική αξία και ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.

Μια από αυτές τις περιοχές είναι και η παραθαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων, μια έκταση 580 περίπου στρεμμάτων η οποία βρίσκεται λίγα μόνο χιλιόμετρα, δυτικά της πόλης των Χανίων και η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του ενιαίου πλέον Δήμου Χανίων, το οποίο κατακλύζεται καθημερινά, χειμώνα και καλοκαίρι, τόσο από δημότες όσο και από επισκέπτες αποτελώντας - όχι μόνο τουριστικό πόλο - αλλά και επίκεντρο αναψυχής, ψυχαγωγίας και άθλησης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Η συγκεκριμένη έκταση, η οποία είναι ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου και περιλαμβάνει τρεις επάλληλους γραφικούς ορμίσκους και χερσονήσους, τέσσερις πανέμορφες παραλίες με χρυσαφένια άμμο κι άλλα τόσα αλσύλλια με πεύκα, έχει παραχωρηθεί, ως προς τη χρήση της, στο Δήμο Χανίων από το 1974 και έως σήμερα παραμένει ένας μοναδικός πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής, τον οποίο απολαμβάνουν ελεύθερα οι πολίτες και οι επισκέπτες του τόπου μας.

Για να συνεχίσει ο εν λόγω χώρος να είναι ελεύθερος προς όφελος όλων των πολιτών και να μην προχωρήσουν προτάσεις «εκποίησης» αυτής, η Δημοτική Αρχή των Χανίων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της περιοχής για την ανάπτυξη του Δήμου και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ξεκίνησε - από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της - έναν δύσκολο και πολυεπίπεδο αγώνα ώστε:

α) η κυριότητα των Αγίων Αποστόλων να περιέλθει από το κεντρικό κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Χανίων

β) να διευθετηθεί οριστικά η εκκρεμότητα με τους πρώην ιδιοκτήτες τμήματος 48 περίπου στρεμμάτων της έκτασης των Αγίων Αποστόλων οι οποίοι έχουν προσφύγει δικαστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας μετά από 47 ολόκληρα χρόνια να τους επιστραφούν οι  απαλλοτριωμένες εκτάσεις λόγω μη συντέλεσης του σκοπού για τον οποίο η απαλλοτρίωση πραγματοποιήθηκε. Το δικαστήριο, μάλιστα μετά από διαδοχικές αναβολές έχει οριστεί σε λίγες ημέρες, στις 13 Φεβρουαρίου 2012.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεων μας εντάσσεται και η παρούσα επικοινωνία μαζί σας, η οποία στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση όλων για την περιοχή των Αγίων Αποστόλων – μια περιοχή που όλοι αγαπούμε και που πρέπει με κάθε κόστος να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε, με σεβασμό φυσικά στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, ούτως ώστε όλοι να μπορούμε να τη χαιρόμαστε ελεύθερα.

Ταυτόχρονα μέσω της παρούσας επιστολής, σας προσκαλούμε όπως συμμετάσχετε με τις οικογένειες και τους φίλους σας, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 09.00-15.00, στους Αγίους Αποστόλους, στην πανδημοτική εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, με την ομόφωνη στήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων, για την προστασία των Αγίων Αποστόλων και η οποία έχει ως στόχο να στείλει το δυναμικό μήνυμα του Χανιώτικου λαού ότι οι Άγιοι Απόστολοι ανήκουν και πρέπει να συνεχίσουν να ανήκουν σε όλους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης-που επιδιώκουμε να λάβει χαρακτήρα γιορτής- θα λάβουν χώρα αθλητικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες και δρώμενα.

Στο χέρι μας είναι οι Άγιοι Απόστολοι να παραμείνουν ελεύθεροι - να συνεχίσουν να ανήκουν σε όλους μας.

Ας το αποδείξουμε στην πράξη.