Την προσπάθεια διάσωσης και επανεκκίνησης της Ανώνυμης Εταιρείας ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕΒΕ (πρώην Συνεταιρισμού) στηρίζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλει η νέα διοικητική ομάδα της εταιρείας, η οποία ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά της.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα από κοινού με τη νέα διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας, διευκρίνισε ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου είναι αταλάντευτα υπέρ των συμφερόντων της τοπικής αγοράς, γι’ αυτό και στηρίζει την προσπάθεια αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων λειτουργίας της εταιρείας, τονίζοντας παράλληλα με έμφαση, ότι πρωταρχικός στόχος είναι να μην χαθούν οι:

59 θέσεις των εργαζομένων στην Αριάδνη ΑΕΒΕ
67 θέσεις εργαζομένων στα 4 ιδιόκτητα Super Market της θυγατρικής ΑΡΙΑΔΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ
1.000 και πλέον θέσεις εργασίας στις εταιρείες τοπικών προμηθευτών
καθώς πρόκειται για θέσεις εργασίας που αφορούν την τοπική αγορά, την αγορά της Κρήτης.

Ο κ. Αλιφιεράκης ανέφερε επίσης ότι στόχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου είναι να γίνουν όλες οι απαιτούμενες προσπάθειες διάσωσης και επανένταξης της ΑΡΙΑΔΝΗ στην αγορά, γιατί, όπως επισήμανε, «το πρόβλημα πλέον αφορά ολόκληρη την τοπική αγορά, δεδομένου ότι τα χρέη της επιχείρησης σε προμηθευτές και τράπεζες είναι υψηλά και σε περίπτωση χρεοκοπίας της, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα, συμπαρασύροντας στο αδιέξοδο πολλές ακόμη επιχειρήσεις».

Επισημαίνεται ότι τα προαναφερθέντα χρέη αφορούν μόνο την Αριάδνη ΑΕΒΕ (πρώην προμηθευτικό συνεταιρισμό) και όχι το δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων super-markets που φέρουν το εμπορικό σήμα «ΑΡΙΑΔΝΗ». Οι επιχειρήσεις αυτές είναι αυτόνομες και ανεξάρτητες και δεν αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα.

Ο Πρόεδρος της ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕΒΕ κ. Μανώλης Μανωλιδάκης αναφέρθηκε στη δυσχερή θέση, στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία, καθώς τα χρέη της στους προμηθευτές φτάνουν τα 18 εκ. ευρώ, στο Δημόσιο και το ΙΚΑ τα 2 εκ. ευρώ και στις Τράπεζες τα περίπου 30 εκ. ευρώ.

Ο κ. Μανωλιδάκης ανέπτυξε το σχέδιο σωτηρίας της εταιρείας τονίζοντας ότι θα μπορούσε να μπει σε τροχιά επανεκκίνησης έως τις 15 Φεβρουαρίου αν εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση από τις τράπεζες και η συνεργασία των εργαζομένων.

«Χωρίς αυτές τις δύο προϋποθέσεις η εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργίας της» επισήμανε ο κ. Μανωλιδάκης, ενώ ερωτηθείς για τις θέσεις εργασίας τόνισε ότι δεδομένου του μειωμένου κύκλου εργασιών, λόγω της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία δεν θα μπορεί προς το παρόν ν’ απασχολήσει περισσότερους από 30 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook